Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/dazadas-receptes/apkart-zemeslodei/austriesu-nacionala-virtuve/vines-boisels-ar-sausinu-klimpam/

Vīnes boišels ar sausiņu klimpām

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
1, 5 l ūdens
2 ĒK sāls
1 lauru lapa
1 zariņš majorāna
5 melnie piparu graudiņi
sauja zaļumu
½ kg plaušu
½ kg sirds
Mērcei:
2 ĒK etiķa
2 ĒK tauku
1 neliels sīpols
½ glāzes miltu
0,75 l buljona
2 zariņi pētersīļu
naža gals rīvētas citrona miziņas
šķēlīte marinēta gurķa vai daži kaperi
šķēlīte izmērcētas siļķes vai 2 anšovi
1 maza ķiploka daiviņa
nedaudz etiķis vai citrona sula ar sinepēm
Sausiņu klimpas:
400 g cietas baltmaizes
60 g margarīna
1 TK sāls
0,25 l piena
2 olas
80-100 g mannas vai miltu
Gatavošana:
Katlā ielej ūdeni, pievieno garšvielas, zaļumus un uzvāra. Verdošā ūdenī liek pāris gabalos sagrieztas plaušas un sirdi. Vāra uz mazas uguns ~ 2 stundas. Izņem, paliek zem vieglas preses atdzesēt, pēc tam sagriež plānās, nelielās strēmelītēs (nogriežot nost visu lieko-dzīslas, plēvītes) un apslaka ar etiķi.
Sīpolus nomizo, smalki sagriež un apcep brūnganus, kopā ar miltiem. Pievienot buljonu un uzvāra.
Pētersīļus, kaperus vai gurķi, siļķi vai anšovus smalki sagriež, pievieno citrona miziņu, sajauc ar gaļu un pagatavoto mērci (mērces sastāvdaļas sasmalcina un sajauc).
Baltmaizi sagriež kubiņos, apcep margarīnā, apsāla un pārlej ar karstu pienu. Uzliek vāku un vēlreiz uzvāra. Masai pievieno olas, mannu vai miltus un samaisa mīklu. Mīklu apklāj un liek nostāvēties. Rokas apslaka ar ūdeni un no mīklas veidot, vidēja lieluma klimpas. Katlā uzvāra ūdeni, kad uzvārījies iemet klimpas un vāra 10 minūtes uz maza uguns. Klimpas izņem un pievieno boišelim.
Iesūtījis:
Ieva

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS