Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/dazadas-receptes/celiakija/darzenu-edieni/kartupelu-maize/

Kartupeļu maize

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
3-4 vārīti kartupeļi
1 dl drupinātu griķu
50 g sviesta vai margarīna
1 dl ūdens
1,5 dl piena
50 g rauga
1 t.k. sāls
1-2 tk anīsa vai piparmētru
~ 7 dl miltu – griķu vai kukurūzas
1-2 dl rīsu vai sojas miltu
Gatavošana:
Kartupeļus nomizo, smalki sarīvē. Griķus uzvāra ar taukvielām un ūdeni gatavus, pielej pienu un ļauj maisījumam atdzist līdz ķermeņa t. Piedrupina raugu, pieliek kartupeļus, sāli, anīsu, beigās arī miltus. Samīca elastīgu mīklu, liek siltā vietā, lai uzrūgst. Samīca vēlreiz, izveido garenu klaipiņu un liek ~ litru lielā veidnē, lai uzrūgst 2x lielāka. Tad cep ~ 175 C karstumā ~ 1h.
Iesūtījis:
Dace

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS