Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/dazadas-receptes/celiakija/miklas-izstradajumi/baltmaize/

Baltmaize

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
30 g rauga vai 1 paciņa rauga pulvera
1 ĒK cukura
250 ml silta piena
200 ml silta ūdens
500 g Glutano miltu
2 ĒK eļļas
Gatavošana:
Forma cepšanai, taisnstūrveida apmēram 21 cm garumā.
Raugu sajaukt ar 1 ĒK cukura līdz raugs izkūst. Miltos iejaukt sāli, eļļu, tad raugu un pa porcijām pievienot pienu, ūdeni un iejaukt mīklu. Iejaukto mīklu pārsegt ar mitru dvieli un siltā vietā ļaut rūgt apmēram 15 min vai kamēr uzrūgst.
Cepeškrāsni uzsildīt līdz 220 C. Mīklu izlikt formā, ar roku izlīdzināt mīklu, lai paliek līdzena, nedaudz samitrināt ar ūdeni, pārklāt ar dvieli un atstāt uzrūgt vēl uz 15 min.
Pirms maizi likt cepties, to pārziest ar sajauktu eļļu, pienu un saputotu olu. Var ar pirkstu uzzīmēt kādu zīmējumu vai ornamentus. Cept maizi uzkarsētā cepeškrāsnī apmēram 50 min 220 C.
Iesūtījis:
no cāļa konferences, pirmavots nav norādīts

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS