Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/dazadas-receptes/celiakija/miklas-izstradajumi/maize-ar-brinzu/

Maize ar brinzu

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
30 g rauga vai 1 paciņa sausā rauga
½ ĒK cukura
125 g brinzas
350 ml silta ūdens
500 g Glutano miltu
1 sīpols
šķipsna sāls
nedaudz eļļas
Gatavošana:
Forma cepšanai, taisnstūrveida apmēram 21 cm garumā.
Brinzu sasmalcināt, pievienot 4 ĒK ūdens un sajaukt līdz viendabīgai masai. Raugam uzbērt cukuru, uzliet atlikušo ūdeni un atstāt, lai pastāv, līdz parādās burbulīši. Sīki sagrieztam sīpolam pievienot nedaudz eļļas. Miltus, sāli un sīpolus izjaukt, pievienot raugu un brinzu un iejaukt mīklu. Mīklu pārklāt ar mitru dvieli un siltumā ļaut rūgt 1 stundu.
Cepeškrāsni uzkarsēt līdz 220 C. Mīklu izlikt formā, ar roku izlīdzināt mīklu, lai paliek līdzena, nedaudz samitrināt ar ūdeni, pārklāt ar dvieli un atstāt uzrūgt vēl uz 15 min.
Pirms maizi likt cepties, to pārziest ar eļļu. Var ar pirkstu uzzīmēt kādu zīmējumu vai ornamentus. Cept maizi uzkarsētā cepeškrāsnī apmēram 50 min 220 C.
Gatavošanas laiks:
~3 stundas
Iesūtījis:
no cāļa konferences, pirmavots nav norādīts

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS