Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/dazadas-receptes/celiakija/saldie-edieni/abolu-pirags/

Ābolu pīrāgs

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
Mīkla:
500 g miltu maisījuma Glutano
60 g cukura
1 paciņa vanilīna cukura
50 g sviesta
30 g rauga
šķipsna sāls
375 ml silta ūdens
Virsējā kārta: notīrīti āboli
40 g rozīnes vai vīnogas
70 g sviesta vai margarīna
70 g cukura
1 TK kanēļa
1 paciņa vanilīna cukura
50 g cukura
100 g maltas mandeles
Gatavošana:
Iejaukt mīklu un nolikt siltā vietā uzrūgt uz 20-30 min. Cepeškrāsni uzkarsēt līdz 220 C. Cepešpannu iesmērēt ar taukvielām vai izklāt ar cepamo papīru.
Virsējā kārta: ābolus sagriezt plānās šķēlītēs. Rozīnes uz neilgu laiku iemērc ūdenī. Ābolus ar sviestu, cukuru un kanēli nedaudz pasautēt uz lēnas uguns un atdzesēt. Pievienot rozīnes.
Mīklu izlikt uz cepešpannas un pārklāt ar ābolu masu. Cept apmēram 20 min 220 C. Vanilīna cukuru, cukuru un samaltas mandeles ( ja drīkst) samaisīt un uzbērt uz pīrāga. Turpināt cept vēl 10 min, kamēr mandeles kļūs zeltaini-brūnas.
Iesūtījis:
no cāļa konferences, pirmavots nav norādīts

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS