Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/dazadas-receptes/celiakija/saldie-edieni/kekss/

Kēkss

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
1, 5 glāzes Glutano miltu
150 g sviesta
1 glāze cukura
200 g biezpiena
1 glāze rozīņu
3 olas
½ TK sodas
citrona sula
naža gals sāls
pūdercukurs pārkaisīšanai
Gatavošana:
Sviestu ar cukuru mīcīt līdz masa kļūst gaiša, pa vienai pievienot olu dzeltenumus, caur sietu izberztu biezpienu, rozīnes, sodu un citrona sulu. Visu izjauc, pievieno miltus un atkal izjauc. Pēc tam pievieno sakultas stingrās putās olu baltumus un pēdējo reizi visu labi izjauc. Mīklu liek formā vai formiņās un cep līdz veidojas zeltaina kārtiņa. Atdzesētus kēksus izņem no formām un pārkaisa ar pūdercukuru.
Iesūtījis:
no cāļa konferences, pirmavots nav norādīts

Komentāri

bauditaja:
09.06.09 14:18:42

Laba recepte, bet biezpiena vietā var izmantot arī pienu. Manuprāt, ar pienu sanāk lētāk un garšīgāk. Labu apetītī!
Kārumniece:
22.11.09 12:31:14

Šo recepti jau gatavoju sen - vienmēr sanāk ļoti garšīgi. Tā kā nemīlu rozīnes, tad katru reizi pievienoju ko citu - žāvētas aprikozes, šokolādes gabaliņus utt.
keksomaans:
11.01.10 23:22:02

Izveidojas zaltaina kartina bet iekaa viss jeels, rozines sakritusas pasa apakasaa un pats keks ka pankuuka
esins:
01.05.10 00:03:10

Rozines nenosedisies apaksa,ja pirms iejauksanas mikla,rozines apvilasi miltos:)

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS