Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/dazadas-receptes/celiakija/saldie-edieni/krona-kuka/

Kroņa kūka

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
3 dl rīvētu vārītu kartupeļu
150 g mandeļu
75 g sviesta vai margarīna
3 olas
1 1/3 dl cukura
1 ēd.k. sasmalcinātas citronmelisas vai piparmētras, vai rīvētas citrona miziņas
Mērcei:
2 olas
2 ēd.k. cukura
2 dl putukrējuma
1-2 ēd.k. citronu sulas
Gatavošana:
Mandeles ar visu miziņu samaļ, saputo sviestu. Olas ar cukuru saputo, pamazām piemaisa sviestu. Pieliek kartupeļus, mandeles, melisu, samīca viendabīgu mīklu.
Lej ietaukotā vai ar cepampapīru izkātā veidnē, cep 175 C ~ stundu un 15 minūtes. Ja kūka kļūst brūna pirms gatavības, pārklāj ar foliju. Veidnē atdzesē. Garšīgāka, ja diennakti turēta vēsumā.
Mērcei saputo dzeltenumus ar cukuru, saputo krējumu, pielej tam citronsulu un samaisa ar dzeltenumiem. Pasniedz atsevišķā bļodiņā vai pārlej kūkai tieši pirms pasniegšanas.
Iesūtījis:
Dace

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS