Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/dazadas-receptes/celiakija/saldie-edieni/piparkukas/

Piparkūkas

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
Mīklai:
100 g medus
100 g mežrozīšu sīrups
200 g sviesta
300 g cukura
200 g skāba krējuma
1 ola
600-700 g miltu (par miltiem, skat. zemāk tekstā)
1 tējk cepamā pulvera
sarīvēta miziņa no 1/4 apelsīna
2 tējk garšvielu (ņēmu santa maria piparkūku garšvielu)
Gatavošana:
Katliņā uzvāra sīrupu, pievieno medu, sviestu, cukuru un turpina karsēt uz lēnas uguns, līdz masa sāk biezēt un kļūst brūna. Karstam sīrupam piekuļ daļu miltu un kuļ līdz masa atdziest (pakūlu nedaudz un atstāju lai atdziest). Pievieno krējumu, olu, garšvielas, apelsīna miziņu, miltus sajauktus ar cepamo pulveri, visu sajauc un mīca uz dēļa. Mīkla vismaz 2 stundas jānobriedina ledusskapī.
Es izmantoju tos Rimi nopērkamos miltus, rezultātā man vajadzēja vairāk miltu, kā receptē uzrādīts, savādāk mīklu nevarēja ne samīcīt, ne izveltnēt, bet tas droši vien atkarīgs no miltiem, ja izmantosi citus, varbūt vajadzēs mazāk. Garšvielas pēc tam liku klāt vēl vairāk, jo mīkla sanāk ļoti smaržīga un garšīga, bet izcepot cepumus, garšvielas nejuta. Es sataisīju visu lielo porciju - sanāk jau it kā padaudz, bet ledusskapī mīklu var glabāt ilgi un kāda mēneša laikā es tāpat visu izcepu.
Gatavošanas laiks:
45 minūtes, mīklas briedināšanai 2 stundas
Iesūtījis:
Zich

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS