Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/dazadas-receptes/celiakija/saldie-edieni/riekstu-torte-burkanu-dobe/

Riekstu torte "Burkānu dobe"

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
300 g burkānu
4 olas
sāls
200 g cukura
1 TK rīvētas citrona miziņas
250 g maltu riekstu (Indijas vai mandeles)
2 pilnas EK kartupeļu cietes
0,5 TK irdinātāja vai cepamā pulvera
Rotājumam:
2 EK pūdercukura
8 apaļi marcipāna burkāni vai marcipāna masa veidošanai
Gatavošana:
Smalki sarīvē burkānus, atdala olbaltumus un saputo ar šķipsniņu sāls. Dzeltenumus saberž ar cukuru un citronmizu. Sajauc riekstus, cieti un irdinātāju, pievieno burkānus un sajauc, pievienojot dzeltenumus. Pēc tam uzmanīgi iecilā baltumus.
Krāsni uzsilda līdz 180 C, ieziež ar taukvielu apaļu formu un liek veidnē mīklu. Cep ~ 45 minūtes, pēdējās 10 min, lai neapdegtu, nosedz ar foliju. Atdzesē, apkaisa ar pūdercukuru, rotā ar marcipāna burkāniņiem, kuri it kā aug tortē kā dobē.
Burkānus gatavo – nopērk veikalā marcipāna masu, 120 gramus, piejauc 60 g pūdercukura, samaisa, līdz masa veidojama. Ar pārtikas krāsām iekrāso lielāko daļu masas oranžu, ~ pusi masas krāso zaļu. Veido 8 apaļas bumbiņas, iegriež horizontālas līnijas, lipina augšā zaļas bārkstis kā lakstus.
Iesūtījis:
Dace

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS