Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/dazadas-receptes/draugu-receptes/jana-rozes-apgads/

Jāņa Rozes apgāds

Jāņa Rozes apgāds kā neatkarīgs uzņēmums savu darbu uzsāka 2001. gada decembrī, tomēr firmas aizsākumi meklējami jau tālajā 1914. gadā, kad grāmatnieks Jānis Roze sāka izdot grāmatas.

Apgāds izdod gan latviešu, gan tulkoto daiļliteratūru, grāmatas bērniem, ceļojumu grāmatas, kā arī praktisko literatūru un augstskolu mācību grāmatas.

Apgādā jau iznākušas divas latviešu autores Antoņinas Masiļūnes grāmatas: „Lielā pavārgrāmata” un „Pavārmākslas noslēpumi. Ikdienai un svētkiem”. 2006. gadā sadarbībā ar itāļu izdevniecību klajā nāk apjomīgu, krāsainu un parocīgu pavārgrāmatu sērija. No šīs sērijas jau iznākusi „Gardēža pavārgrāmata”, kurā kārdinošas receptes sev atradīs jebkurš gardēdis. 2006. gada septembrī nāks klajā šīs sērijas otrā pavārgrāmata, kurā būs apkopotas veģetāro ēdienu receptes.

 

Antoņina Masiļūne

„Pavārmākslas noslēpumi. Ikdienai un svētkiem” 

Jāņa Rozes apgāds 

Antoņina Masiļūne ir viena no populārākajām latviešu pavārgrāmatu autorēm, kuras vārds pazīstams arī ārpus Latvijas robežām. Pēc atzītās meistares receptēm pavārmākslas noslēpumus apguvušas jau vairākas mājsaimnieču un pavāru paaudzes. 

Gan ikdienai, gan svētku reizei grāmatā sev piemērotas receptes atradīs ikviens, kas nodomājis pagatavot garšīgu maltīti. Tās noderēs gan iesācējām mājsaimniecēm, gan pieredzējušām pavārēm. Pat tad, ja rocība nav liela vai ledusskapis tukšs, grāmatā atrodamās receptes ļaus uzburt uzkodas, svietmaizes un salātus gandrīz no nekā.

Īpaša uzmanība grāmatā veltīta tvaikotajiem un rudzu maizes ēdieniem, kā arī bufetes galdam – siltām un aukstām, sāļām un saldām uzkodām, salātiem, mērcēm un maizītēm. Grāmatā atradīsiet daudz derīgu padomu pārtikas produktu uzglabāšanai, ēdiena gatavošanai un rotāšanai.

Receptes:

Pikantās frikadeles

Siera salāti ar papriku un āboliem 

Rupjmaizes sacepums 

Turziņas ar biezpiena krēmu 

 

 

 

"Gardēža pavārgrāmata” 

Jāņa Rozes apgāds 

Gandrīz 1000 lapu biezajā, bet parocīgajā pavārgrāmatā atradīsiet dažādu ēdienu receptes no visas pasaules, sākot ar uzkodām, maizītēm un salātiem, beidzot ar gaļas ēdieniem, desertiem un mērcēm. Katrai receptei pievienota gatavā ēdiena fotogrāfija, kā arī informācija par gatavošanas ilgumu un grūtības pakāpi. Lai gan grāmatā piedāvātas trīs grūtības pakāpes (1 – viegli pagatavojama, 2 – vidēji grūta, 3 - sarežģīta), lielākā daļa recepšu ir vienkāršas un to pagatavošana neprasa daudz pūļu.

Receptes:

Cūkas cepetis apelsīnu mērcē

Pankūku sainīši ar avenēm un rikotu

Cūkas cepetis ar ābolu sidru 

Olas skotu gaumē 

Siera kūka ar avenēm un balto šokolādi

 

 

 

“Veģetārā pavārgrāmata”
No angļu val. tulkojusi Dž. Kārkliņa
Literārās konsultantes: I. Galēja, R. Punka, M. Biķerniece
Jāņa Rozes apgāds


Tiem, kas jau iemīļojuši biezo un parocīgo Gardēža pavārgrāmatu, ko izdevis Jāņa Rozes apgāds, ar prieku paziņojam, ka ir iznākusi otrā grāmata šajā sērijā Veģetārā pavārgrāmata. Tajā atradīsiet kārdinošas, garšīgas un veselīgas veģetāro ēdienu receptes no visas pasaules dažādiem dzīves gadījumiem – vieglām brokastīm un vakariņām, bagātīgām pusdienām un elegantam viesību galdam. Katrai receptei pievienota gatavā ēdiena fotogrāfija, kā arī informācija par gatavošanas ilgumu un grūtības pakāpi. Receptēm ir atšķirīga grūtības pakāpe (1 – viegli pagatavojama, 2 – vidēji grūta, 3 – sarežģīta), taču lielākā daļa ir vienkāršas un to pagatavošana neprasa daudz pūļu. Grāmatā iekļautas arī receptes vegāniem, kuru pagatavošanai nevajadzēs ne olas, ne medu, ne piena produktus. Grāmata ir ērta lietošanai un patīkami vizuāli noformēta.

Toskānas tomātu pastēte
Bumbieru pīrāgi ar siera un valriekstu mērci
Mājās gatavoti bazilika makaroni
Zemeņu krēms ar kivi mērci

 

 

“Pavārgrāmata steidzīgajiem”
No angļu val. tulkojušas: R. Punka, Dž. Tamuļeviča
Redaktore Iveta Galēja
Jāņa Rozes apgāds


Ne katram patīk vai pietiek laika ilgi rosīties virtuvē. Šajā biezajā un parocīgajā pavārgrāmatā atradīsiet receptes, kuru pagatavošana neprasa vairāk par 30 minūtēm. Lai gan grāmatā piedāvātas trīs grūtības pakāpes (1 – viegli pagatavojama, 2 – vidēji grūta, 3 - sarežģīta), lielākā daļa recepšu ir vienkāršas un to pagatavošana neprasa daudz pūļu. Pavārgrāmatā atradīsiet receptes gan vieglām uzkodām, gan sātīgām pusdienām, gan kārumiem un našķiem. Katrai receptei pievienota gatavā ēdiena fotogrāfija, kā arī informācija par gatavošanas ilgumu un grūtības pakāpi.
Biezo un parocīgo pavārgrāmatu sērijā jau iznākusi „Gardēža pavārgrāmata” un „Veģetārā pavārgrāmata”.

Baklažānu sainīši rīvmaizē

Aveņu sacepums

 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS