Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/dazadas-receptes/gatavo-berni/otrie-edieni/variti-pelmeni/

Vārīti pelmeņi

Apstiprina Jūsu balsi...
Gatavošana:
Zemā katliņa gandrīz līdz pusei ielej ūdeni, uzvāra un pieliek mazliet sāls avi vegetu. Pelmeņus ar putu karoti laiž verdošajā ūdenī. Jāvāra tikai tik daudz pelmeņu, cik spēj apēst. Saldētus pelmeņus pirms vārīšanas neatlaidina. Vāra uz mazas uguns, līdz pelmeņi uzpeld virspusē. Tad ar putu karoti tos izņem. Ar pelmeņiem labi garšo dārzeņu salāti un asā mērce, krējums vai kečups.
Mērci var gatavot arī no novārījuma. Šajā nolūkā mazā katliņā izkausē vienu ēdamkaroti tauku un piejauc tiem vienu ēdamkaroti miltu. Pievieno novārījumu un atkal uzvāra. Tad pieliek mērcei skābu krējumu, sāli un sasmalcinātus lokus.
Iesūtījis:
no cāļa konferences, pirmavots nav norādīts

Komentāri

kiriK:
13.11.06 19:18:29

loti bij garsigi!!!mnjam-mnjam
Pelmenis:
06.11.08 20:34:54

Pāāldies! :D Bija nedaudz piemirsies, vai sākumā jāliek pelmeņi iekšā, vai pēc tam! :D
Pelmis:
05.09.09 13:03:06

paldies! :D
GeRikz:
29.03.11 08:05:19

Šitas noderēj
Dižpavārs:
03.10.11 17:12:51

Kas tas par zemo katliņu, idritvai! Lai,nu, kā, bet savārīt kaut ko izdevās.

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS