Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/dazadas-receptes/gatavo-berni/saldie-edieni/marcipans/

Marcipāns

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
1 glāze mandeļu vai izlobītu riekstu (lazdu rieksti, zemesrieksti)
1 glāze pūdercukura
Gatavošana:
Mandeles pārlej ar verdošu ūdeni un pēc kāda laika notīra tām brūno miziņu un siltā vietā apžāvē.
Lazdu riekstus vai zemesriekstu izkarsē uz pannas. Pēc tam, lai notīrītu miziņu, tos paberž rokās. Mandeles vai riekstus samaļ gaļas mašīnā vai blenderī. Pievieno pūdercukuru un saberž ar koka karoti vai ar koka stampiņu vienmērīgā masā.
No gatavā marcipāna izveido mazas bumbiņas vai arī dažādas figūriņas un noliek aukstumā.
Iesūtījis:
no cāļa konferences, pirmavots nav norādīts

Komentāri

Diāna:
13.04.07 20:23:56

Ooo, būs jāpamēģina uztaisīt!
Vai kāds zina, kurās valsīs visvairāk ražo marcipānu?
jolanta:
29.09.09 19:20:38

jaa!!! Vaacijaa... :)
kurmis210:
24.12.10 17:27:27

man sanāca, ka jāpievieno nedaudz ūdens lai var veidot formiņas citādāk bija tikai pulveris :)
zxc:
10.11.11 16:06:02

nav jāliek ūdens, bet kāda sula, piem. - dzērveņu...
trojs:
03.01.12 15:34:40

pastāstiet vai garšigs
nekas īpašs:
29.12.12 14:06:51

es taisīju marcipānu ar zemesriekstiem...
manā receptē ietilpa zemesrieksti un pūdercukurs (50 pret 50), nedaudz ūdens un mandeļu esence...
iznāca ļoti gardi!

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS