Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/dazadas-receptes/mikrovilnu-krasns/otrie-edieni/sampinjonu-seleriju-salati/

Šampinjonu-seleriju salāti

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
2 lieli kartupeļi
15 g kviešu miltu
1 1/2 tējk. etiķa
šķipsniņa sausā sinepju pulvera
sāls
šķipsniņa Kajennas piparu
2 olas
svaigi malti melnie pipari
10 g sviesta
150 ml un vēl 75 ml piena
55 g šķēlītēs sagrieztu sēņu
25 g rīvēta veģetāra Čederas siera
1 smalki sakapāta šalote
1/2 sauja ūdenskrešu
20 g augu margarīna
Gatavošana:
Kartupeļus ļoti labi nomazgā un vairākās vietās sadursta ar dakšiņu. Cep mikroviļu krāsnī ar pilnu jaudu 10-12 minūtes. Kartupeļus izņem no krāsns un pilnībā ietin alumīnija folijā, ļauj pastāvēt vismaz 5 minūtes.
Lielā, seklā traukā ielej 600 ml karsta ūdens. Ūdenim pievieno etiķi un 1 tējk. sāls. Karsē mikroviļu krāsnī ar pilnu jaudu 5 minūtes vai arī līdz brīdim, kad ūdens sāk vārīties.
Krūzītē pa vienai iesit olas un uzmanīgi ieslidina tās etiķa šķīdumā. Katras olas dzeltenumā iedur ar asu nazi vai iesmu, lai tas nepārplīstu krāsnī. Karsē mikroviļu krāsnī ar pusjaudu 3 minūtes. Ar putu karoti uzmanīgi izņem katru olu no šķidruma, kurā tās tika vārītas, un ieliek aukstā ūdenī līdz brīdim, kad tās būs vajadzīgas.
Seklā bļodiņā ieliek sviestu, uz 30 sekundēm ievieto mikroviļu krāsnī ar pilnu jaudu un izkausē. Sviestam pievieno sēnes, šalotes un rūpīgi samaisa. Karsē mikroviļņu krāsnī ar pilnu jaudu 1 minūti, tad noliek malā.
Bļodiņā ieliek margarīnu, uz 30 sek. ievieto mikroviļņu krāsnī ar pilnu jaudu un izkausē. Margarīnam pievieno miltus, sinepes, sāli, Kajennas piparus un melnos piparus un visu samaisa ar koka karoti. Maisījumam pakāpeniski pievieno 150 ml piena, karsē mikroviļņu krāsnī ar pilnu jaudu 30 min., laiku pa laikam samaisot, lai veidotos viendabīga balta mērce. Iemaisa rīvēto sieru un 1 min. karsē, lai tas izkustu.
Katram kartupelim nogriež virsu, ar karoti rūpīgi izdobj kartupeļa mīkstumu. Katras miziņas iekšpusē jāatstāj pietiekami bieza apmale, lai veidotos stingrs ietvars. Kartupeļu mīkstumu uzglabā. Katra kartupeļa ietvarā ieliek vienādu daudzumu sēņu un šalotu maisījuma, pa virsu uzliek rūpīgi notecinātu olu. Katrai olai ar karoti uzliek nedaudz siera mērces.
Atlikušo pienu ielej karstumizturīgā traukā un uzkarsē mikroviļņu krāsnī. Sakapā ūdenskreses, bet kartupeļu mīkstumu pārvērš biezenī. Ūdenskreses sakuļ kopā ar kartupeļu biezeni, tad pakāpeniski iekuļ pienu, līdz kartupeļu maisījums ir kļuvis viendabīgs un gaisīgs. Maisījumu uzspiež vai ar karoti uzliek pa virsu siera mērcei kartupeļu čaulā. Katram kartupelim pa virsu uzkaisa nedaudz siera un katru kartupeli karsē mikroviļņu krāsnī ar pilnu jaudu 2-3 min., lai siers izkustu un kartupeļi uzsiltu. Rotā ar ūdenskrešu zariņiem un rīvētu sieru un pasniedz nekavējoties.
Gatavošanas laiks:
60 minūtes
Iesūtījis:
Vineta

Komentāri

doma:
21.01.10 22:14:03

izklausās garšīgi. vienīgi nav skaidrs, kāpēc to visu jāgatavo mikroviļņu krāsnī??? ja gribās, lai ēdiens būtu arī ar kādu vērtību un veselīgs, tad manuprāt to visu būtu jātaisa uz plīts nevis mikrenē, kas visu ēdienu vnk saārda un padara par kuņģa aizpildāmo masu.

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS