Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/dazadas-receptes/mikrovilnu-krasns/pirmie-edieni/gailenu-biezzupa/

Gaileņu biezzupa

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
200 g gaileņu vai jebkuru citu sēņu
1 1/2 glāzes buljona (labāk no sēņu kubiņiem)
2 glāzes piena
1 sīpols
1 olas dzeltenums
1 ĒK sviesta
1 ĒK miltu
malti melnie pipari
sāls
Gatavošana:
Sēnes nomazgā , sīki sagreiž, sīpolus malki sagriež, pievieno buljonu un visu liek traukā, kurā vārīs zupu. Vāra pilnas jaudas režīmā 8-10 minūtes, līdz sēnes gatavas. Tad tās izberž caur sietu vai labāk sablenderēt, jo gailenes ir diezgan sīkstas. Izkausē sviestu, 1-2 minūtes karsējot pilnas jaudas režīmā, pieliek miltus, samaisa, pielej pienu. Karsē pilnas jaudas režīmā 5-8 minūtes, līdz masa sabiezē. Pievieno sablenderētās gailenes, piparus, sāli. Karsē pilnas jaudas režīmā 9—11 minūtes, mazliet atdzesē, sajauc ar saputotu olas dzeltenumu un karsē 1-3 minūtes, ! bet neļauj uzvārīties!
Zupu pasniedz karstu.
Iesūtījis:
Ieva

Komentāri

Dana:
08.08.05 15:47:58

Paldies! Super garšīga zupiņa!

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS