Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/dazadas-receptes/mikrovilnu-krasns/saldie-edieni/abolu-pankukas/

Ābolu pankūkas

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
Pankūkām:
250 g miltu
2,5 glāzes piena vai netrekna saldā krējuma
3 olas
2 ĒK sviesta
2 Ēk kausēta sviesta
1/4 TK sāls
cukurs
Pildījumam:
4 lieli āboli
1 Ēk konjaka
Šokolādes mērcei:
150 g šokolādes
50 ml saldā krējuma
30 g sviesta
2 ĒK cukura
Gatavošana:
Šokolādes mērce: šokolādi salauž nelielos gabaliņos, liek traukā, pievieno saldo krējumu, sviestu un cukuru. Karsē uz pilnu jaudu 2-2,5 minūtes. Šajā laika posmā maisa mērci 1-2 reizes. !Nevāri! Mērce ir gatava, kad masa kļūst viendabīga.
Pankūkas: sviestu izkausēt mikroviļņu krāsnī uz pilns jaudas 30 sekundes. Olu dzeltenumus atdalīt no baltumiem. Dzeltenumus sajauc ar 1/2 glāzi piena, pievieno cukuru,sāli. Maisot iesijā miltus un samaisa. Tievā strūklā ielej izkausēto sviestu, samaisa, lai nebūtu kunkuļu. Turpinot maisīt pievieno pienu un samaisa. Beigās iecilā sakultu olu baltumu. Deserta šķīvi ieziež ar kausētu sviestu, uzlej 2 ĒK mīklas un izziež pa šķīvi plānā kārtā. Cep pilnā jaudā, neilgāk par 1 minūti.
Ābolus nomizo, izgriež serdi un sagriež mazos gabaliņos. Ābolus liek uz pankūkām (nenoņemot pankūkas no šķīvja), apslaka ar konjaku un uzlej šokolādes mērci. Pankūku saloka un pasniedz.
Gatavošanas laiks:
recepte paredzēta mikroviļņu krāsnij ar jaudu 600-650 vati, tāpēc, ja Jūsu krāsniņas jauda ir mazāka vai lielāka, tad koriģējiet gatavošanas ilgumu atkarībā no mikroviļņu krāsns jaudas
Iesūtījis:
Ieva

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS