Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/dazadas-receptes/svetki/janu-diena/gardais-janu-siers/

Gardais Jāņu siers

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
1 kg biezpiena (labāk treknāks)
5 litri piena (var būt arī par litru mazāk un nekas nenotiks. Ātrāk būs ar nepasterizētu lauku pienu, tirgū nopērkams)
4 olas
100 g krējuma (salda vai skābā)
100 g sviesta (var nebūt tik precīzi)
sāls
ķimenes (ja garšo)
Gatavošana:
Pienu uzsilda līdz ~90*C, ieliek biezpienu, masu maisot sagaida, kamēr atdalās sūkalas ( šķidrums, kurā vāra biezpienu kļūst gaišāks, caurspīdīgāks, zaļgani dzeltenāks).
Masu nokāš (diezgan rūpīgi), katlā (tanī pat) liek sviestu, kausē, tajā liek vārīto biezpiena masu un maisot silda sviestiņā, pievieno olas, kas sakultas ar krējumu, sāli un ķimenēm, masu maisa nepārtraukti un karsē, pagaršo, vai pietiek sāls. Karsē, līdz tā kļūst staipīga (jo ilgāk karsē jo vairāk sīksts būs siers, ja mazāk - biezpienīgs).
Masu liek marlītē (vai veidnē, formā utt.), zem sloga un atdzesē.
Iesūtījis:
Anemone

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS