Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/dazadas-receptes/svetki/janu-diena/janu-siers-ar-kimenem-ii/

Jāņu siers ar ķimenēm II

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
1 kg biezpiena
5 litri piena
2 olas
50-75 g sviesta
sāls
ķimenes
Gatavošana:
Pienu karsē, pa reizei apmaisot, līdz temperatūra sasniedz 90-95*C. Pievieno samaltu biezpienu. Ja biezpiens ir salds, to samaisa ar puslitru rūgušpiena, lai labāk atdalītos sūkalas.
Karsēšanu turpina 10-15 minūtes 85-90*C temperatūrā. Kad atdalās dzidras sūkalas, karsēšanu pārtrauc, ļauj biezpienam nogulsnēties, sūkalas nolej. Biezpienu liek ūdenī samitrinātā linu drānā un, turot aiz drānas stūriem, vēl no vienas puses uz otru, lai ātrāk atdalītos vēl palikušās sūkalas un tās pārāk neatdzistu. Biezpienu liek bļodā, pa daļām pievieno skābo krējumu, kas sajaukts ar olām, sāli un ķimenēm, un ar koka karoti samaisa. Tad liek katliņā izkausētā sviestā, maisot karsē uz segtas liesmas 10-15 minūtes, līdz masa gluda un spīdīga, temperatūra 75-80*C.
Ja masu karsē zemākā temperatūrā un īsāku laiku, tad siers būs irdenāks, mīkstāks, ja augstāka temperatūra un īsāku laiku – cietāks un sīkstāks. Siera masu liek ūdenī samitrinātā lina drānā, tās malas saņem kopā, sasien, izlīdzina krokas un novieto vēsumā zem sloga. Kad siers atdzisis, to no drānas izņem, liek lēzenā traukā un sagriež šķēlēs. Ja vēlas, sieru pārziež ar sviestu, liek karstā cepeškrāsnī un apcep dzeltenīgi brūnu.
Iesūtījis:
pupsiks=)

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS