Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/dazadas-receptes/svetki/janu-diena/janu-siers-ar-kimenem/

Jāņu siers ar ķimenēm

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
4 – 5 l piena
biezpiens
sviests
olas
sāls
ķimenes
Gatavošana:
Pa nakti saskābēju kādus 4-5 litrus piena un tad saskābušajā pienā liku vārīties biezpienu. Cik daudz biezpiena, to vairs precīzi neatceros, bet laikam bija kāds kilo vai biškiņ vairāk. Kad viss uzvārījās un sadalījās, biezo masu nokāsu un tūlīt liku iekšā katlā uz uguns kopā ar sviestu, olām, sāli un ķimenēm, pamatīgi maisot kamēr viss labi sakarsējas. Jo ilgāk karsē uz uguns, jo siers cietāks. Tas arī viss. Jāiesien tikai marlē un jāatstāj uz kādu laiku atdzesēties un ieformēties. Izspiedu, iesēju un uzreiz kaut ko smagu virsū.
* tā kā taisīju jāņu sieru, es vienīgi liku ķimenes un sāli, un baigi garšīgi. Citus sierus neesmu mēģinājusi.
Iesūtījis:
meita

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS