Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/dazadas-receptes/svetki/janu-diena/janu-siers-ii/

Jāņu siers II

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
50 g sviests
0,5 kg biezpiena
2 ½ l piena
2 olas
ķimenes
sāls
Gatavošana:
Pienu uzkarsē , peiliek samaltu biezpienu, lēnām apmaisa un ļauj biezpienam nogulties katla apakšā. Tad suliņas nolej un biezpienu, marlē notecina. Liek katlā, pieliek sviestu vai krējumu, sāli, ķimenes un sakultas olas un karsē. Jo ilgāk karsēs, jo siers būs cietāks, bet, ja mazāku brīdi-irdenāks. Pēc karsēšanas masu saliek mitrā marlē un nosien, uzliek vieglu slogu. Nākamajā dienā noņem marli un siers gatavs pasniegšanai.
Iesūtījis:
Ieva

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS