Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/dazadas-receptes/svetki/janu-diena/janu-siers-iv/

Jāņu siers IV

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
1 kg biezpiena
4 l piena
1/2 l ūdens
2-3 olas
15 g sviesta
ķimenes
sāls
Gatavošana:
Biezpienu samaļ vai samīca , pieveino olas. Pienu ar ūdeni uzvāra, pieliek biezpiena masu un, lēnām maisot, karsē, kamēr sāk atdalīties sūkalas. Tad masu lej drāniņā , sūkalas jātecina veikli, lai masa nepagūtu atdzist. Tad liek katlā, pieliek sāli, ķimenes un kausētu sviestu. Katls jātur uz uguns un masa jāmaisa, lai siers būtu stingrāks. Pēc karsēšanas biezpiena masu saliek samitrinātā drāniņā vai marlē, nosien un nosloga.
Siers vienmērīgu dzeltenu krāsu iegūst, ja olas liek kopā ar sviestu, bet, ja tās pieliek reizē ar biezpienu, tad siers izskatās ziedains.
Iesūtījis:
Ieva

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS