Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/dazadas-receptes/svetki/janu-diena/janu-siers-vi/

Jāņu siers VI

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
1 kg pilnpiena biezpiena;
50 g piena;
50-75g skāba krējuma;
2 olas;
50-75g sviesta;
sāls, ķimenes
Gatavošana:
Uzkarsē pienu līdz 95 grādu temperatūrai, karsējot, šad tad apmaisa. Saberztu vai caur gaļas maļamo mašīnu izmaltu biezpienu salaiž karstā pienā. Uz nelielas liesmas visu karsē (10-15 min) līdz atdalās sūkalas. Katlu noņem no uguns, ļauj biezpienam nosēsties. Lieko šķidrumu nolej nost. Biezpiena masu ievieto mitrā siera maisā vai marles drānas vidū. Drānas stūrus saņem kopā, masu rullējot turpu šurpu nospiež. Jādabū ārā pēc iespējas vairāk šķidruma. Biezpienu ievieto lielā bļodā. Samaisa krējumu, olas, sāli un ķimenes, pakāpeniski maisījumu pievieno biezpienam. Masai jābūt rūpīgi sajauktai. Katlā izkausē sviestu. Masu ievieto katlā un uz lēnas uguns maisa līdz tā kļūst viendabīga un spīdīga. Temperatūrai ir jābūt aptuveni 75-80 grādi. Jo zemāka temperatūra un īsāks sildīšanas laiks, jo mīkstāks un drupanāk būs siers. Masu atkal ievieto siera maisā, vai marles auduma viducī, nosien, noslogo un atstāj ledusskapī cietēt. Kad siers labi atdzisis, to var sākt ēst!
Iesūtījis:
Catts

Komentāri

laima:
09.03.05 15:45:41

vai nav aizmirsusies viena "0" pie piena daudzuma?
Lora:
20.06.05 18:21:31

Nē viss pareizi, pārbaudīju recepti. Nu nez tiešām maz tā piena, bet nu autors nav saglabāts, nav kam jautāt.
beta:
27.06.09 20:30:19

Man liekas,ka tas piens par maz, stipri par maz. Tas biezpiens vienkārši piedegs.
50g ir apmērm tie paši 50 ml.

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS