Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/dazadas-receptes/svetki/janu-diena/noras-janu-siers/

Noras - Jāņu siers

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
1 kg biezpiena
5 - 7 l piena (nopērku tirgū īstu lauku pienu)
300 g skāba krējuma
200 g sviesta (nevis augu tauku pastas)
3 - 4 olas
ķimenes
sāls
sagriezti zaļumi, citas garšvielas - variējas no gada uz gadu
Gatavošana:
Ūdeni ar pienu uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, tad pievieno sieram biezpienu un lēni karsē, kamēr atsūkalojas. Ūdeni pievieno, lai siers būtu mīkstāks. Biezpienu izmaļ vai rūpīgi izmīca. Olas biezpienam pievieno sakultas, piejaucot sasmalcinātam biezpienam, pielejot katlā vai piemīcot, kad siera masa atsūkalota. Sviestu un krējumu, ķimenes un sāli iemīca, kad siers jau notecināts. Masu ielej mitrā siera drānā, mīcot notecina sūkalas, sasien, virsū uzliek nelielu slogu un nospiež sieru vēlamā apaļā formā.
* Zināšanai - jo ilgāk biezpiena masu karsē, jo siers iznāk sīkstāks. Jo vairāk liek sviestu, jo siers ir mīkstāks. Krējumu un sviestu liekot klāt, kad sūkalas jau notecinātas, nekas ārā neizsulojas
Iesūtījis:
Noras

Komentāri

ilze:
21.06.08 15:41:50

cik vajadzigs udens?
Member:
28.06.10 14:49:08

Ļoti garšīgs siers, iesaku pamēģināt. Sanāk tāds mīksts un garšīgs. Vienīgi ūdeni neliku, jo nav teikts, cik vajag. Staipīgo sieru cienītājiem gan jāmeklē citu recepti.
Member:
28.06.10 14:50:05

Ak jā - pienu arī tik daudz neņēmu - bija 3l riktīga lauku piena.
Member:
28.06.10 14:51:37

Vēl viena piebilde - olas likām klāt izberztajam biezpienam pirms laišanas pienā.

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS