Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/dazadas-receptes/svetki/lieldienas/ista-lieldienu-pasha/

Īstā Lieldienu pasha

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
1 kg biezpiena
5 olas
200 g sviesta
200 g salda krējuma
200 g cukura
200 g rozīņu
20 saldo mandeļu
1 citrona miziņa
½ standziņas vaniļas
apelsīnu sukādes
Gatavošana:
Biezpienu izberž caur sietu, ieliek katliņā, pieliek saldo krējumu, sviestu, olas, pierīvē citrona miziņu. Masu liek uz uguns un patstāvīgu maisot karsē, bet nevāra. Noņem no uguns, maisot atdzesē.
Atdzisušajai masai pieliek cukuru, nomazgātas - nosusinātas rozīnes, vaniļas sēkliņas, noplaucētas - smalki sakapātas mandeles, sagrieztas sukādes. Visu labi izjauc.
Īpašā pashas formā izklāj marli, ieliek masu, aiztaisa ciet, uzliek slogu. Pēc divām dienām, ņem ārā un liek Lieldienu galdā.
Piezīmes: ja nav pashas formas, tad bļodā ieklāj marli, saliek biezpiena masu, sasien tādu pauniņu un pakarina virtuvē, kur var. Apakšā paliek trauku, jo divas dienas tur var tecēt sūkalas. Pēc 2 dienām pauniņu noņem un iegūstam aromātisku biezpiena bumbu. Pasha ir samērā drupana, nebūs kā kūka viegli griežama.
Gatavošanas laiks:
2 stundas un 2 dienas
Iesūtījis:
vina

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS