Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/dazadas-receptes/svetki/lieldienas/lieldienu-pastete/

Lieldienu pastēte

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
Mīkla:
250 g miltu
125 g sviesta
1 šķipsna sāls
1 glāze ūdens
Pastētei:
250 g cūkgaļas
1 kg truša vai vistas gaļas
125 g cūkgaļas krūtiņas
125 g cūkgaļas aknu
sāls
maurloki
melnie pipari
pētersīļu zaļumi
1 sasmalcināta krustnagliņa
kanēlis
muskatrieksts
6 olas
Gatavošana:
Mīkla: miltus iesijā traukā, uztaisa bedrīti, kurā ieliek sāli, sviestu un ielej aukstu ūdeni. Ar roku visu samaisa, pēc iespējas ātrāk, savādāk mīkla būs cieta. Gatavo mīklu saveļ bumbā, apsedz ar dvieli, uz 1-2 stundām liek ledusskapī.
Maltā gaļa: krūtiņu, aknas, pētersīļus, maurlokus izmaļ gaļas mašīnā. Pievieno sāli, piparus un samaisa.
Olas novāra cietas, nomizo, pārgriež šķērsām uz pusēm. Pievieno garšvielas. Truša vai vistas gaļu atdala no kauliem, sagriež gabaliņos un apcep nelielā daudzumā sviesta, kopā ar sagrieztu cūkgaļu.
Kēksa formu, labāk tādu, kur var noņemt malas, ieziež ar sviestu, izklāj ar izrullētu mīklu, tā lai mīkla pārkārās pāri malām. Uz mīklas liek kārtām: ½ samaltās masas, ½ gabaliņos sagriezto gaļas masu, olas, otru pusi samaltās masas, otru pusi sagrieztās gaļas. Mīklas malas savieno, nedaudz apslakot ar ūdeni, mīklai jānosedz pīrāgs. Dekorēt var ar tās pašas mīklas pārpalikumiem, veidojot musturu. Pārziež ar sakultu olas dzeltenumu.
Pīrāga vidū uztaisīt caurumu, tur ielikt sarullētu papīru vai foliju, lai 5 cm būtu vēl virs pīrāga. Šajā trubā ielej glāzi konjaka. Pīrāgu liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 150-180*C 40 minūtes. Pasniedz karstu vai aukstu.
Iesūtījis:
Ieva

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS