Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/dazadas-receptes/svetki/lieldienas/varita-pasha-ii/

Vārīta pasha II

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
600 g biezpiena
3 olu dzeltenumi
2/3 glāzes saldā krējuma
1 glāze cukura
2 ĒK sviesta
1 glāze mērcētu rozīņu
vanilīna cukurs
sāls
Gatavošana:
Biezpienu iesien marlē un notecina. Sauso biezpienu ar karoti izberž caur sietu vai izmaļ caur gaļas mašīnu, lai tas būtu smalks un drupans. Olu dzeltenumus ar cukuru puto, līdz tie kļūst blāvi dzelteni.
Ūdens peldē uzkarsē saldo krējumu, tad, lēni maisot un karsējot, pievieno saputotos olu dzeltenumus un karsē, līdz masa sabiezē. Masu atdzesē un tai pievieno izberzto biezpienu, izkausēto sviestu, rozīnes, vanilīna cukuru, sāli un visu rūpīgi samaisa.
Ar mitru marli izklāj formu (māla puķu podu, kafijas automāta filtra formu), iepilda pashas masu, virsu pārsedz ar marli, pārliek ar šķīvīti un noslogo.
Pashu liek ledusskapī uz 6-8 stundām. Gatavo pashu izgāž no formas un iztin no marles. Rotā ar krāsotām olām, svaigiem vai kaltētiem augļiem, riekstiem.
Iesūtījis:
Pūķīte

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS