Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/dazadas-receptes/svetki/ziemassvetki/ista-ziemassvetku-kuka/

Īstā Ziemassvētku kūka

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
225 g nesālīta sviesta
225 g Muscovado vai cita tumšā mitrā cukura
5 olas
225 g miltu
1 glāze šerija
675 g dažādu žāvētu augļu
50 g kokteiļķiršu
50 g mandeļu
2 TK dažādu garšvielu
Gatavošana:
Samaisa sviestu ar cukuru, piesit olas, pielej šeriju. Iemaisa žāvētos augļus un miltus. Lej ietaukotā veidnē (laikam arī cepampapīrā), pārliek ar ķiršiem un mandelēm, un tad cep tā - vispirms 1/2 stundas 160*C (vidēji karstā), tad 140*C (zemā temperatūrā), kamēr gatavs. Izņem no formas, atdzesē (24 stundas), tad ietin folijā un novieto tumšā vēsā vietā. Ik pēc nedēļas attin, iešpricē drusku viskija, tin atkal ciet, un tā līdz Ziemassvētkiem.
Svētkos pasniedz dekorētu ar marcipānu, pūdercukura glazūru vai arī tāpat ēd kopā ar labu, pikantu sieru un piedzer klāt portvīnu.
* šo recepti man atsūtīja britu draugi, un vakar mēģināju to pati izcept. Neesmu droša par rezultātu, jo agrāk tikai tiku nogaršojusi gatavu rezultātu Ziemassvētkos, bet neesmu redzējusi, kā notiek pats process. Kūkas formu neizklāju ar cepampapīru, un laikam tādēļ man pilna cepeškrāsns pietecēja ar izkusušu sviestu. Cepu apmēram stundu, jo nevarēja saprast, kad tad īsti būs gatava. Arī par temperatūrām man nav pārliecības, vai ir pareizās. Nu, bet izcepta garšoja labi (atļāvos tomēr kūku apskrubināt). Jācep jau oktobrī, un tad ik pa nedēļai jāsašpricē ar viskiju, kamēr pienāk augšminētie svētki.
Iesūtījis:
Guna

Komentāri

Karina:
17.02.07 13:04:41

Vispaar sanaaca loti garsiigi!

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS