Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/dazadas-receptes/svetki/ziemassvetki/vacu-ziemassvetku-stolle/

Vācu Ziemassvētku štolle

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
2,5 kg milti
300 g raugs
3/4 l piens
500 g cukurs
4 paciņas vaniļas cukurs
1 - 2 sarīvēta citrona miziņas
35 g sāls
100-200 g cūku tauki
1 kg kausēts sviests
150 g cukātu
80 g rūgto mandeļu
200 g saldo mandeļu
1 - 1 1/2 kg rozīņu
250 g korintes
1/4 l rums vai konjaks
sviests
pūdercukurs
Gatavošana:
Iepriekšējā vakarā izejvielas novieto siltā telpā, bet rozīnes un korintes pārlej ar rumu.
Nākošajā dienā izsijātos miltos iespiež bedrīti un iejauc vidēji cietu ierauga mīklu, ar nelielas silta (35*C) piena daļas un tajā iemaisīta rauga palīdzību.
Pēc uzrūgšanas pievieno cukuru (0.5 kg), garšvielas, taukus, sviestu, cukatus, mandeles un pienu siltu pēc vajadzības. Beigās pievieno rozīnes un korintes. Labi samīcīto mīklu novietot siltā, bet ne pārāk karstā vietā,tā lai neatdalās tauki.
Pēc vismaz 2 stundu rūgšanas, mīklu noplacināt, vēlreiz samīcīt un sadalīt 1-1.5kg smagos gabalos. Gabalus izveido maizes kukuļa formā, tad 1 cm dziļi garumā iegriež un ar roku iespiež dziļu rievu, tā kā mīkla sadalās 2 garenos nevienādos gabalos un pēc tam šaurāko uzloka virsū platākajam. Izformēto mīklu bez tālākas rūgšanas cep vidēji karstā krāsnī 60 minūtes.
Pēc tam kukulīšus apsmērē ar sviestu un cukuru secībā: sviests-pūdercukurs-sviests-pūdercukurs.
Štollēm jānostāvas vismaz 1 nedēļu, taču vēlams tās taisīt apmēram mēnesi pirms svētkiem.
Iesūtījis:
Artūrs

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS