Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/dazadas-receptes/svetki/ziemassvetki/ziemassvetku-auglu-kuka-ii/

Ziemassvētku augļu kūka II

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
100 g cukurotas citrona mizas
100 g cukurotas apelsīnu mizas
100 g žāvētu aprikožu
100 g valriekstu
100 g pekanriekstu
200 g žāvētu ķiršu
200 g gabalos sagriezta˛ žāvēta ananāsa
200 g dateļu
200 g gaišu un/vai tumšu rozīņu
1,75 glāzes miltu
1 glāze sviesta
½ glāze tumšā cukura
½ glāze medus
5 olas
1 TK sāls
1 TK cepampulvera
1 TK kanēļa
½ TK muskatrieksta
½ TK maltu krustnagliņu
brendijs
Gatavošana:
1. Ja veikalā vari atrast cukurotās miziņas, lieto tās. Ja nē, tad pagatavo tās: nomizo citronu un apelsīnu. Mizas sagriež gabaliņos. Vienu minūti pavāra tās vērdošā ūdenī. Ieliec vēsā ūdenī un atstāj tās ledusskapī 24 stundas, bieži mainot ūdeni. Tad katliņā ieliec vienādu daudzumu ūdens un cukura, uzvāri to, kad tas sāk biezēt, pievieno miziņas un vāri 5 minūtes. Izņem miziņas no ūdens un uzliec uz ietaukota dēlīša. Ļauj atdzist. Ja tā liekas kā pārmērīga ķēpa, vienkārši nopērc cukurotus augļus, tie viegli atrodami veikalos.

2. Ieliec visus augļus un riekstus bļodā, uzlej tiem vienu glāzi brendija, uzliec bļodai vāku un atstāj veselu diennakti, lai brendijs iesūcas.

3. Nokās augļus un brendiju saglabā. Ieliec augļus bļodā, pieliec ¼ glāzi miltu un labi apmaisi.

4. Kūlējā ieliec sviestu, cukuru un medu, labi sakul. Pievieno olas, vienu pēc otras, pēc katras olas labi sakuļot.

5. Kopā sasijā atlikušos miltus un visas garšvielas.

6. Pievieno miltus sviesta mikstūrai kopā ar 6 ēdamkarotēm brendija - vispirms miltus, tad brendiju, tad miltus, tad brendiju, tad miltus, tad brendiju u.t.t.

7. Pārlej mīklu augļiem. Kārtīgi, bet maigi samaisi.

8. Ar sviestu ietauko pannu - vēlams lietot apaļu pannu ar konusu vidū, lai kūkas vidū būtu caurums, bet var lietot arī parasto vai klaipa pannu. Pannā ieklāj vaskoto papīru. Ielej mīklu pannā.

9. Dekorē kūkas virsmu ar uz pusēm pārgrieztiem ķiršiem un pekānriekstiem.

10. Krāsns temperatūra - 125 grādu. Uz krāsns grīdas noliec pannu ar verdošu ūdeni, cepšanas laikā to atjauno pēc vajadzības. Cep kūku 3 līdz 4 stundas, līdz brīdim, kad kūkas vidus ir mitrs, bet ne mīklains (pabaksti ar zobu bakstāmo vai irbulīti). Ik pēc stundas pagriez pannu, lai cepšanās būtu vienmērīga, ja krāsns temperatūra ir nevienāda.

11. Ļauj kūkai pusstundu atdzist, tad rūpīgi izņem no pannas un noņem vaskoto papīru.

12. Kad kūka pilnīgi atdzisusi, pārlej to ar vienu glāzi brendija. Ieliec kūku traukā ar hermētisku vāku. Ja cepi to pannā ar konusu, ieliec kūkas caurumā šņabja glāzīti, kas pilna ar brendiju. Atstāj kūku vismaz vienu mēnesi, ja ne ilgāk, reizi pāris nedēļā atjaunojot brendiju glāzītē vai arī, ja glāzītes nav, pārlejot kūku vēl ar pusglāzi brendija.
Iesūtījis:
Artūrs

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS