Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/dazadas-receptes/svetki/ziemassvetki/ziemassvetku-karpa/

Ziemassvētku karpa

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
1 svaiga karpa
sāls
ķiploki
skābs krējums
Gatavošana:
Vajadzīga viena karpa ( nezinu, kam lai sūdzas par to, ka visur tik dzīvas var nopirkt - ja nu kas man riebj, tad tā galināšana, kaut arī to vienmēr dara vīrs, vienalga nepatīk). Zivi notīra (iztīra iekšas, nogriež spuras, galvu utt).
Tālāk nepieciešami vien sāls un saspiesti ķiploki. Ar šo maisījumu bagātīgi ierīvē zivi (gabalos nesagrieztu) no ārpuses un iekšpuses. Cep cepeškrāsnī, kamēr paliek brūna, un veidojas kraukšķīga garoziņa.
Tad, nežēlojot krējumu, kurā atkal iemaisīti sasmalcinātie ķiploki un sāls, krietni apziež jau gandrīz gatavo ziftiņu- tā, lai šī tā kā drusku peld krējumiņā. Nu un kad vēl brīdi pačurkstējis, velk ārā un ēd kopā ar cepeškrāsnī ceptiem karpeļiem.
* galvenais - sagatavošana neprasa laiku, bet apēd vienmēr, līdz pēdējai asakai, jo labi garšo arī auksta.
Nu šitais mums ir tradīcija, cik vispārībā Km sevi var atcerēties. Jaungada vakarā cepam karpu - visiem ļoti garšo, pie kam manas mammas uzdevums - nevienam nemanot, piestūķēt kabatas, makus utt ar tīri nomazgātām un sausām karpas zvīņām.
Iesūtījis:
Kārļa mamma

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS