Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/dazadas-receptes/zodiaks-virtuve/jaunava-2408-2309/abolu-sarlote/

Ābolu šarlote

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
4 olas
4 vidēji āboli
1 glāze cukura
1 glāze miltu
0,3 TK kanēļa
1 paciņa vanilīna cukura
naža gals sodas (etiķis sodas dzēšanai)
2 ĒK Baileys liķiera( šarlote ar der un ja nevēlas var nelikt vispār)
sausiņi
sviests
šķipsna sāls
Gatavošana:
OLu baltumus uzmanīgi atdala no dzeltenumiem. Baltumiem pievieno šķipsnu sāls un sakuļ stingrās putās, cukuru s;ak peivienot, kad jau putas ir pastingras, cukuru pievieno pa porcijām un kuļ līdz tas ir izkusis. E ĒK cukura pieliek pie dzeltenumiem un tos arī sakuļ, līdz maina krāsu. Olu baltumos iecilā dzeltenumus. ! Nevis iemaisa, bet uzmanīgi iecilā! Tad pa porcijām pievieno miltus un atkal visu rūpīgi iecilā (labāk miltus pirms tam izsijāt). Beigās pievieno dzēstu sodu un vanilīncukuru.
Ābolus nomizo, izņem serdi, mīkstumu sagiež nelielos gabaliņos. Gabaliņus pievieno mīklai, tad liķieri un visu uzmanīgi atkal izcilā.
Cepjamo formu, augstām maliņām, iesmērēt ar sviestu, izkaisīt ar sausiņiem, likt iekšā mīklu un likt sakarsētā cepeškrāsnī. Cept 200 * temperatūrā līdz gatavs. Pirmās 10 minūtes durvis nevirināt, lai nesakrīt. Gatavību var noteikt ar sērkociņu vai koka skaliņu, ja iedurot un izņemot skaliņu no šarlotes, mīkla nelīp pie pirkstiem, tad gatavs. Gatavu liek uz pergamenta un ļauj atdzist.
Iesūtījis:
Ieva

Komentāri

gardēde:
05.01.11 10:05:36

kaifīgā šarlote!!!! mmmm!!!!
Man gan mammīte (vecvecmamma) un vecmamma iemācīja visas sastāvdaļas piejaukt jau saputotajiem olu dzeltenumiem un tikai beigās iecilāt olu baltumus. Citādāk gaisīgos olu baltumus nākas pārcilāt atkal un atkal un gaisīgums ar katru reizi nedaudz saplok.

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS