Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/dazadas-receptes/zodiaks-virtuve/lauva-2307-2308/torte-napoleons/

Torte "Napoleons"

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
Mīklai:
250 g margarīna
2 glāzes miltu
1 ola
0,3 glāzes ūdens
1 ĒK 9 % etiķis
1 naža gals sāls
Krēmam:
300 g sviesta
1 bundža iebiezināta piena
Gatavošana:
MIltus izbērt kaudzītē uz galda, ielikt tajos margarīnu un sagreizt mazos gabaliņos, tad ar nazi turpina kapāt, līdz margarīns sajaucas miltos. Ūdenim pievienot olu, etiķi, sāli un labi sajaukt. Sagatavoto škidrumu lej mīklā, pa porcijām un ar nazi visu iekapā, līdz pievienots viss škidrums un masa sakāpata viendabīga. Mīklu sadala 10-12 porcijās, izspiest tādus kā plācenīšus un uz 30 minūtē, ielikt ledusskapī.
Mīklu izņemt no ledusskapja un katru gabaliņu izrullēt apaļā, plānā aplī. Apļus (plātnes) likt uz cepešpannas un ar dakšinu sadurstīt, lai mīkla neuzpūstu "burbuļus". Cept līdz mīkla paliek zeltaina, katru plātni atsevišķi.
Krēms: sviestu sarīvēt uz rīves vai sagreizt smalkās strēmelītēs, sajaukt ar iebiezināto pienu un labi izkult ar mikseri. Sagatavoto krēmu atdzesēt.
Gatavās plātnes, pārziest ar krēmu, likt vienu uz otras, nedaudz piepiežot ar rokām. Virsēju plātni pārziež ar krēmu un pārkaisa ar pārpalikušās, izceptās mīklas drupačām.
Iesūtījis:
Ieva

Komentāri

lineta:
06.12.07 16:50:25

man loti garso napelions...
sandra:
13.08.08 15:53:07

Iesaku paplāti pirms katras kārtas cepšanas noskalot ar aukstu ūdeni
liigina:
30.05.09 22:44:44

Pēc horoskopa esmu lauva, Un tiešām mana mīļākā kūka ir ''Napaleons''
evasive:
15.09.09 23:25:45

ka saprast kremu atdzeset? nesatv tacu rakstits ka jauzsilda jeb javara?
huseins:
21.09.09 14:30:53

nu mees taisijam taa uztaisijam kreemu un nolikam uz palodzes vai gardena iznes lai atdziest pa to laiku saak jau taisit miklu un cept un tad atdzeset platnes un tad smeret kremu :)
saimniece:
09.01.11 14:08:46

ar varito kremu sanak daudz garsigak
ShizZy:
12.04.12 19:11:52

Krēms jau arī ir jāvāra... turklāt kam slinkums taisīt mīklu var vienkārši nopirkt gatavu sasaldētu kārtaino mīklu...
mmmm... Napoleons :D
Ieva:
03.06.12 12:44:38

Bet es domāju, ka Napoleona kārtas nevajadzētu eļļā VāRīT..!!!! :D Jo daudz par daudz ir taukvielu..!!!!!!
dincite05:
24.01.13 12:20:33

Mīkla ir tuvu īstajai, kas taisās napoleona tortei, bet krēmu taisa no olu dzeltenumiem!

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS