Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/dazadas-receptes/zodiaks-virtuve/udensvirs-2101-2002/meles-galerts/

Mēles galerts

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
1 kg mēles
20-25g želantīns
2 1/2-3 glāzes buljons
2 olas
1 pētersīļu sakne
pētersīļu zaļumi
1 sīpols
sāls
Gatavošana:
Mēli novāra ar pētersīļa sakni un uz dažām minūtēm ieliek aukstā ūdenī. Sākot no šaurākā gala, noņem ādu. Notīrīto mēli liek atpakaļ buljonā, kur tā vārījās un atdzesē.
Galertu taisa no buljona: sajauc ar uzbriedinātu želantīnu, uzvāra un nedaudz atdzesē. Atdzesēto mēli sagriež salmiņos, liek formiņās, dekorē ar vārītu olu šķēlītēm un pētersīļu zariņiem pārlej ar želeju un liek atdzist un sastingst.

Iesūtījis:
Elitiņa

Komentāri

Jānis:
26.07.06 20:32:13

Garšīgi,bet nezini kā pagatavo galertu no cūku šņukuriem?
Galerts no cukas:
24.03.11 13:35:26

Panjem Cukas snukuru, papildus apmeram 200-400g skinca, var ar bekonu, vai karbonadi, tad samet katla visu un vari apm, 1,5h pieliekot klat petersilju un dilju katus, sipolus un burkanus, sali, piparus, var 3- gab buliona kubikus, bulions gatavs, pec paris stundam leduskapi, un buss visiem prieks.

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS