Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/noderigi/arstnieciskais-uzturs/alergija/produkti-kas-biezak-izraisa-alergiju/

Produkti, kas biežāk izraisa alerģiju

  • zivis, ikri  
  • vēžveidīgi, mīkstmieši
  • olas (olas saturoši produkti- kūkas, cepumi, picas, pankūkas, makaroni, majonēzes, saldējums)
  • vistas gaļa
  • gaļas buljonu
  • putukrējums, piens (pienu saturoši produkti- siers, sviests, saldējums, krējums, maize, biezpiens, jogurti, zupas, konditorejas izstrādājumi)
  • kakao
  • konfektes, īpaši šokolādes
  • treknie cepumi, vafeles
  • tortes, kūkas, bulciņas
  • košļājamā gumija
  • limonādes
  • medus
  • burkāni svaigi
  • bietes
  • tomāti
  • zemenes, dārza un meža
  • avenes (īpaši meža)
  • zemesrieksti, kokosrieksti, un citi rieksti
  • citrusa augļi - citroni, apelsīni, greipfrūti, mandarīni
  • cidonijas
  • ananāsi
  • arbūzi
  • sēnes
  • sinepes
  • pipari
  • majonēze, asās tomātu mērces
  • marinēti produkti
  • žāvēti produkti
  • mannā putra
  • kviešus saturoši produkti (maize, cepumi, kūkas, zupas, pankūkas, mērces)

Rekomendācijas izstrādāja dr. Ilma Hrisrenko un dr. Ieva Cīrule (AML bērnu plaušu slimību klīnika). Iesūtīja Vidžulītis 

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS