Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/noderigi/arstnieciskais-uzturs/alergija/produkti-kas-retak-izraisa-alergijas/

Produkti, kas retāk izraisa alerģijas

  • liellopa gaļa
  • cūkas gaļa liesa ( manam gan no tās ir pamatīga alerģija)
  • jēra gaļa
  • aļņa, brieža gaļa
  • tītara, pīles un zoss gaļa
  • kefīrs (ja iespējams gatavots no 3min vārīta piena)
  • augu tauki, saulespuķu eļļa
  • grūbu, miežu putraimi
  • auzu pārslas
  • rīsi
  • rupjmaize
  • karaša- miežu, kliju maize
  • saknes
  • galviņkāposti, jebkura gaišā šķirne
  • puķkāposti, briseles kāposti, virziņkāposti
  • brokoļi
  • gurķi, vasaras salāti, dilles
  • kabači, baklažāni, patisoni
  • rāceņi, kāļi, sparģeļi
  • ķirbji (gaišās šķirnes)
  • kolrābji, redīsi
  • rabarberi, āboli, bumbieri, melones, avokado
  • plūmes (gaišās šķirnes)
  • ķirši (baltās šķirnes)
  • jāņogas (baltās šķirnes)
  • stiklenes jeb ērkšķogas ( zaļās un dzeltenās šķirnes)
  • mellenes, brūklenes, dzērvenes, kazenes, zilenes
  • banāni
  • vīģes
  • vīnogas, rozīnes
  • aprikozes
  • iesala ekstrakts

Rekomendācijas izstrādāja dr. Ilma Hrisrenko un dr. Ieva Cīrule (AML bērnu plaušu slimību klīnika). Iesūtīja Vidžulītis

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS