Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/noderigi/arstnieciskais-uzturs/celiakija/joda-metode-parbaudot-produktu-uz-cieti/

Joda metode pārbaudot produktu uz cieti

  • Mazā glāzītē pārbaudāmo produktu izšķīdina ar vārītu ūdeni un piepilina vienu pilienu joda. Ja šķidrums krāsojas zilgans tad produkts satur cieti,  ja dzeltenīgi brūns, tad viss kārtībā. Kā jau teicu ar šo metodi pārbauda vai satur cieti. Tik pat labi tā var būt kartupeļu, kukurūzas vai cita nekaitīga ciete. Bet labāk tā, nekā nezināt neko.
  • Augstāk minēto metodi pielietoju, lai pārbaudītu tikai kaut ko pulverveidīgu vai šokolādi, bet visiem cietajiem un puscietajiem produktiem pilinu jodu pa taisno virsū (krējumam, sieram, konfektēm, karamelēm, šķinķim, utt.), bet jāgaida gan vismaz kādu laiku.
  • Dažiem krējumiem uzpilinu vakarā, sākumā it kā nekas, bet no rīta jau melnīgsnējs. Ja paliek jau tūlīt tumšš (zilgans, melngans, zaļgans, tad ciete tur ir daudz, ja pēc laika, tad arī ir un pietiekami, lai no šāda produkta izvairītos- SEVIŠĶI, JA UZ IEPAKOJUMA NAV UZRAKSTĪTS, KA SATUR MILTUS VAI JEBKĀDU CIETI).
  • Praktiski neiespējami būs pārbaudīt dabīgos tomātus un kāpostus, jo tie satur arī savu cieti, tāpēc arī pasta vai skābēti kāposti iekrāsosies lilīgi.

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS