Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/noderigi/arstnieciskais-uzturs/diabets/maizes-vienibas/

Maizes vienības

Maizes vienība -pārtikas produkta daudzums, izteikts gramos un virtuves mērvienībās, kas satur aptuveni 12 gramus ogļhidrātu.

Produkti Virtuves mērvienībās; gramos (g) Enerģētiskā vērtība kilokalorijās ( kcal )''
Karameles 3 gab.; 10g 35
Rudzu, kviešu, auzu, kukurūzas, griķu milti 1 ĒK ar kaudzi; 15 g 50
Kartupeļu, kukurūzas ciete 1 ĒK ar kaudzi; 15 g 45
Nevārītie mazie makaroni (nūdeles, radziņi u.c.) 1 ĒK ar kaudzi; 15 g 53
Vārītie mazie makaroni 3 ĒK; 30 g 53
Nevārīti spagetti 18 gab.; 15 g 53
Pelmeņi 4 gab.; 45 g 100
Kukurūzas pārslas “Kellog`s Corn Flakes “ 4 ĒK; 15 g 55
“Herkulesa” produkti    
Pilngraudu auzu pārslas- nevārītas 2 ĒK; 15 g 55
Pilngraudu auzu pārslas- vārītas 3-4 ĒK 55
Auzu pārslas ar kviešu klijām 3 ĒK  
5 graudu pārslas-nevārītas 3 ĒK; 17 g 53
5 graudu pārslas-vārītas 5 ĒK  
Rudzu pārslas-nevārītas 2 ĒK; 15 g 48
Rudzu pārslas-vārītas 4 ĒK 66
Zirņu pārslas-nevārītas 2 ĒK; 20 g 66
Zirņu pārslas-vārītas 3 ĒK  
“Dobeles dzirnavnieks” ar tvaiku apstrādāti rīsi-nevārīti 1 ĒK; 15 g 50
“Dobeles dzirnavnieks” ar tvaiku apstrādāti rīsi-vārīti 3 ĒK 50
Griķi-nevārīti 1 ĒK; 15 g 50
Griķi-vārīti 3 ĒK  
Miežu putraimi –nevārīti 2 ĒK; 20 g 62
Miežu putraimi –vārīti 6 ĒK  
Grūbas-nevārītas 1 ĒK; 15 g 52
Grūbas-vārītas 3 ĒK  
Pilngraudu vai klona rupjmaize 1 plāna šķēlīte; 30 g 50-55
Kliju maize, baltmaize 1 šķēlīte; 25 g 55-60
Hanzas maiznīcas Rīta rika 1 šķēle; 30 g 84
Rīgas salmiņi 16 gab.; 17 g 65
Sāļie krekeri 4 gab.; 15 g 55
Dr. Nature kviešu un rīsu galetes 2 gab.; 13 g 48
Kartupeļi vārīti /ar vai bez mizas/ 1 paliels; 80 g 65
Kartupeļu biezenis 2 ĒK; 90 g 80
Ādažu čipši-aplīši 25 gab. 133
Ādažu čipši-virpuļi 32 gab. 133
Ādažu čipši-salmiņi 27 gab. 133
Kukurūza, konservēta 3 ĒK ar kaudzīti; 20 g 65
Sausas pupiņas, lēcas 2 ĒK; 30 g 65
Vārītas pupas, pupiņas, lēcas 3 ĒK; 65 g 65
Sausi zirņi 1/5 glāzes; 30 g 90
Pēlēkie zirņi, vārīti 1/3 glāzes; 30 g 71
Zaļie zirnīši, konservēti 1/2 glāzes; 140 g 80
Ābols 1 neliels; 110 g 52
Bumbieri 1/2 no vidēji liela; 100 g 50
Plūmes 4 mazas vai 2 lielas; 120 g 82
Ķirši, skābie un saldie 11 gab.; 105 g 58
Zemenes 13 gab. ; 200 g 78
Ērkšķogas 20 gab.; 140 g 55
Jāņogas baltās un sarkanās 1 glāze ar kaudzi; 200 g 85
Upenes 1 glāze ar kaudzi; 200 g 80
Avenes 1 glāze; 250 g 82
Kazenes Nepilna glāze; 200 g 86
Dzērvenes 1 glāze ar kaudzi; 300 g 105
Brūklenes 1 glāze; 200 g 68
Mellenes 1 glāze ar kaudzi; 200 g 72
Mežrožu paaugļi 1/2 glāze ar kaudzi; 100 g 88
Vīnogas 10 lielas ogas; 80 g 50
Rozīnes 1 ĒK ar kaudzi; 20 g 58
Aprikozes 2 vidēji lielas; 130 g 63
Hurma 1/2 no lielas; 80 g 54
Ananāss 1 šķēle; 90 g 50
Melone 2 gab.; 100 g 54
Arbūzs 1/8 no vidēji liela; 150 g 55
Persiks, nektarīns 1 vidējs; 130 g 53
Apelsīns 1 vidējs; 160 g 56
Mandarīni 2 vidēji lieli; 160 g 56
Greipfrūts 1/2 no vidēji liela; 150 g 50
Citrons 2 vidēji; 300 g 65
Kivi 2 nelieli; 130 g 50
Banāns 1/2 no vidēji liela; 80 g 54
Granātābols 1/2 no liela; 80 g 48
Mango 1/2 no maza; 100 g 58
Piens 0,5 % tauku 1 glāze; 200 g 70
Piens 2 % tauku 1 glāze; 200 g 96
Piens 2,5 % tauku 1 glāze; 200 g 104
Piens 3,2 % tauku 1 glāze; 200 g 118
Kefīrs 2,5 % tauku 1 1/2 glāze 300 g 156
Paniņas 1 glāze; 200 g 76
Jogurts "Zilonītis" 1/2 glāze; 100 g 101
Diētiskais jogurts "Sveiks" 1 fasētais trauciņš; 180 g 90
Ogu bio Lakto 1/2 glāze; 100 g 96
Auzu bio Lakto 1/3 glāze; 70 g 204
Biezpiena sieriņš "Kārums" 1 gab.; 45 g 145
Biezpiena sieriņš "Danissimo" nedaudz mazāk par 1 fasējumu; 100 g 134
Diabētiskais saldējums "Dora" Livonia 665 g 730
Zemesrieksti, grauzdēti 120 g 680
Lazdu rieksti 100 g 644
Valrieksti 100g 662
Pistācijas 100g 581
Mandeles 300g 1728
Saulespuķu sēklas 80 g 464
Vīnogu sula 1/3 glāzes; 80g 31
Ābolu, ananāsu, persiku, apelsīnu, multivitamīnu sula 1/2 glāzes; 125g 55
Tomātu sula 1 glāze; 250g 47
Burkānu sula 1 glāzes; 250g 55
Alus, bezalkoholoskais 1 glāze; 250g 62
Iesala dzēriens 1/2 glāzes; 125 g 60
Kola 1/2 glāzes; 125 g 65
Cukurs 2 TK; 12g 48
Medus 1 1/2 TK; 15g 45
  • TK-tējkarote
  • ĒK-ēdamkarote

Piezīmes:
Sniegtais graudaugu putraimu un pārslu apjoms vārītā veidā uzskatāms par samērā aptuvenu, jo atkarīgs gan no pievienotā šķidruma daudzuma, gan putru vārīšanas ilguma.

Drosmi un labu apetīti, sadzīvojot ar diabētu! Jūsu Areta Lurie - Diētas ārste

Komentāri

Ilze:
03.01.09 21:25:33

sakiet lūdzu, kā būtu jārēķina krūzīte kapučino? ( to parasti dzeru no rītiem)
Metistka:
08.06.11 21:58:11

sveiki sakiet ludzu ja ir 2grupas diabets vai drikst lietot to pasu visu uztura tapat ka seit sini gadijuma pie 1.grupas diabeta?

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS