Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/noderigi/atputai/ciemos-pie-vellatas/

Ciemos pie Vellatas

- Tev ir gods būt pirmajam Cāļa virtuves viesim. Gribam visi zināt – cik lielu vietu Tavā dzīvē aizņem ēst gatavošana un cik liela vieta Tavā dzīvē ir Cālim?

Ēst gatavot man ļoti patīk, tikai nav īsti daudz laika gatavot ko īpašu. Bet, kad ir tāda iespēja, tad cenšos "atrauties" pēc pilnas programmas un iepriecināt savējos ar ko īpašu.

Cālis... ļoti lielu vietu aizņem. Darba dienās no 20.00 līdz 24.00, brīvdienās vismaz 4 stundas pa dienu. Un domās - visas 24 stundas :)

- Kā Tu mēdz eksperimentēt savā virtuvē?

Es nemēdzu eksperimentēt. Vienkārši gatavoju ēst. Tik lieta tāda, ka neciešu gatavot pēc receptēm, tādēļ nekad neatkārtojos pat parastos ēdienos - tad garšvielas pamainu, tad kādu sastāvdaļu nomainu. Vīrs saka, ka esot baisi skatīties, kā es gatavoju ēst - viņam tas atgādina raganas buršanu. Tiek ņemts viss, kas pagadās un no tā top kas ēdams. Tieši šādas gatavošanas manieres dēļ varu sākt dusmās šņākt, kad man prasa - ko tu gatavo. Nu nezinu ko es gatavoju! Kas sanāks, to arī gatavoju :)

- Vai Tava ģimene ir iecietīga pret Taviem eksperimentiem?

(smejās) Bet kas tad cits atliek? Tā kā katra ēst gatavošana man ir diezgan ekstrēma, tad jāēd vien ir. Re, mani vīrieši saka, ka es gatavojot ēst vislabāk uz pasaules :) Ja jau viņiem patīk, tad man ir prieks.

- Ko Tu šodien gatavosi?

Šī būs vienīgā reize, kad es gatavošu to, kas ir paredzēts, neviss kas sanāks. Mani lūdza pagatavot ko romantisku un saldu. Paredzēta ir zefīra tortīte. Tā būs salda, romantiska un lipīga :)

- Tu šo ēdienu esi jau mēģinājusi taisīt, vai šoreiz ari veiksi eksperimentu?

Kā jau vienmēr - tas būs eksperiments.

- Pastāsti mazliet tuvāk par šī ēdiena gatavošanas procesu, varbūt ir kādi knifi un noslēpumi?

Tā kā Valentīna diena šogad ir darbadiena, tad nolēmu sameklēt recepti, pēc kuras ko saldu varētu pagatavot ātri. Atradu zefīra tortes recepti. Bet, es nebūtu es, ja gatavotu ko pēc receptes. Tādēļ nedaudz to pamainīju, jo oriģinālais variants man likās pa saldu.

Domāju, ka šī recepte noderēs katrai saimniecei, jo izmantojot pamatsastāvdaļas, var variēt līdz nelabumam - katru reizi būs savādāka torte. Un galvenais - tā nav jācep!

Tātad, pamatā ir zefīrs, putukrējums un biezpiens.

Man ir 500 ml saldā krējuma, 2 paciņas biezpiena (pa 200 gr) un 400 gr zefīra.

Zefīrs jāsagriež plānās šķēlītēs. Krējums jāuzputo (es pievienoju vēl vanilīnu un 2 ēd.karotes cukura). Putukrējumam pievienoju sadrupinātu biezpienu un vēl uzputoju.

Kārtojam formā: kārta zefīra šķēlītes, kārta biezpienmasas, tad atkal viss no jauna. Virsējā kārta - zefīra "cepurītes". Visa pagatavošana prasīja 15 minūtes. Tagad torti jāliek leduskapī. Vismaz uz stundu, labāk - uz 3.

Gatavu torti izņemam no formas, rotājam (man ir sasmalcināti rieksti, izkausēta šokolāde un krāsainas konfektītes).

Ir iespējamas variācijas: pa vidu smērēt vēl kādu ievārījumu (skaisti būtu sarkanā krāsā); var likt kārtu ar augļiem (gan svaigiem, gan koservētiem), var daļu biezpienmasas iekrāsot ar kakao - sanāks krāsainas kārtas. Arī zefīru var izvēlēties balto, rozā, ar dažādām garšām, dažādus riekstus var pievienot, kokosa skaidiņas. Un vēl daudz citi varianti. Izmēģiniet!

- Kas pēc ēdienu gatavošanas sakopj Tavu virtuvi?

Traukus mazgā pārsvarā vīrs. Pašu virtuvi sakopju pati.

- Ko Tavs vīrs no Tevis varētu sagaidīt šajā Valentīndienā?

Šobrīd viņš nevar sagaidīt, kad beigsies fotografēšana un varēs torti apēst.  Pārējais lai paliek mans noslēpums :)

- Varbūt vēlies ko novēlēt Cāļa tautai?

Mīlestību, saticību, lojalitāti pret citu cilvēku domām. Bet vispār, man liekas, Cāļa tauta ir baigi foršā! Novēlu tādai palikt arī turpmāk!

Komentāri

Lora:
13.02.05 23:27:24

Paldies!
Danika:
14.02.05 02:34:55

torte izskataas baigi njammiiga :)
sabiine:
07.03.05 17:26:20

es gribu tādu torti nogaršot. kad nākamreiz cepsiet, tad pieaiciniet mani :))
Vellata:
08.03.05 17:43:27

torte sanāca ļoti salda, bet nu garšīga arī. Tāda īpatnēja. Veinīgais ieteikums - jāēd auksta, savādāk karstumā zefīrs sāk nedaudz suloties.
Zefīre:
14.08.05 00:45:46

Nu ļoti garšīga,galvenais ka neprasa daudz laika un darba!Arī daudz nevar apēst, pietiek ar gabaliņu.
Lienite:
04.09.05 09:37:13

Taa kaa savu gimeniiti diezgan biezi iepriecinu ar ko jaunu, tad sii tieshaam kuucinja man noderees, liels paldies:).
netuks:
15.04.07 11:33:38

izskatās salda par daudz,es tik saldas neēdu!tomēr jābūt ar mēru,citādāk tās mūsu sievietes pēc trisdesmit neizskatās nekādas1

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS