Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/noderigi/dzerieni/cik-atri-pazud-alkohols-ja-to-vara/

Cik ātri pazūd alkohols, ja to vāra

Respektīvi šķidrums paliek, bet grādi pazūd - cik ilgā laika posmā? Vai tas vispār tikai tāds mīts? Gribu zināt, cik ātri no grādiem var tikt vaļā. Lai ir garša, bet lai to var ēst arī bērni un alkohola nelietotāji.

  • Pazūd gan, tikai nezinu cik ilgi un pie kuriem grādiem.  Tāpēc jau visur arī vīns tiek pievienots pašās beigās un praktiski nevāra. Alkohols vienkārši iztvaiko, bet garša paliek.
  • Vārīšanās temperatūrā vīns 3 minūšu laikā izgaro. t.i. - to pievieno 3 minūtes pirms vārīšanas beigšanas.

Un kā ar rumu?

  • Ja vieno klāt, kad kaut kas vārās, tad iespējams tas pats variants - alkohols izgaro pāris minūtēs, bet ja tikai karstā vai siltā, tad tā izgarošana notiek ilgāk.

Tad jau sanāk, ka grūtniece droši var dzert karstvīnu? Nu tādu kārtīgi - pavārītu?

  • Karstvīns it sevišķi uzkarsēts ir ļoti stiprs sirdij, tāpēc nevajag pārforsēt. Nav jēga purgāt mantu, ar ilgu vārīšanu. Vai nu lieto vēsu vai nu normālu uzkarsētu, bet mazās devās. Karstvīns jau paredzēts, tjip sasildīties un iedzert mazliet un palutināt garšas kārpiņas. (piem ar glāzi melleņu dzēriena).  Arī veciem cilvēkiem nav ieteicams dzert karstvīnu uzkarsētu, labāk vēsā veidā.
  • Ja gribi labu laiciņu pavārītu - tad ideāls aizstājējs ir Cido ražotais karstais padzēries.
  • Atausa atmiņā ainas no raidījuma ēdam mājās (vai kā tur pareizi saucās, kur tā aktīvā sieviete taisa ēst). Tad cik parasti skatos, tiek lietots rums, vīns vai kas cits pie ēdieniem. Un par kūkām - rumu pieliekot grādi noteikti pazūd (jo kūkas cepas vismaz minūtes 30 - 40) un parasti viņa piebilst, ka bērni ēdīs utt. Tātad grādu nav.
  • Pie mērcēm un gaļām - vairāk jau liek garšas pēc, bet sanāk, jo ilgāk vāra, jo grādi arī pazūd. Tātad, ja šo mērci lieto autobraucējs, tad - noteikti promiles jau no mērces neuzrādīsies. Vienīgi bērniem - nedomāju vispār vai ko tādu ēdīs, tomēr bērniem vispār kaut ko maigāku iesaka dot. Saldajos domāju, ka tieši tas pats - garšas bagātināšanai, ja nu nav tieši kaut kāda vīna želeja, vai kas cits super eksotisks. Un ja taisa dažādiem ēdājiem - tad var vārīt 2 variantus - vienu ar grādīgajiem, vienu kā parasto saldo bez grādīgajiem.

Līdzīgi raksti:

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS