Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/noderigi/edieni/ar-blenderi-gatavoti-edieni/

Ar blenderi gatavoti ēdieni

Uzdāvināja jaunu virtuves agregātu - blenderi. Un tagad man ir vēlme kaut ko ar viņu pasākt - zinu, ka var garšīgi pagatavot dažādus dzērienus un biezeņus, bet tādas īsti konkrētas receptes nezinu varbūt varat padalīties ar savām receptēm?

  • Nekādas īpašas receptes netaisu, bet blenders labi noder, piemēram, pankūku mīklas gatavošanai, kokteiļu pagatavošanai, biezeņzupas gatavošanā utt.
  • Principā jau visiem ēdieniem, kur jāiegūst viendabīga masa. Lai gan man pašai ar stampiņu mīcīta kartupeļu biezputra garšoja labāk, nekā ar blenderi.
  • Biezzupas.
  • Savāru parasto dārzeņu zupu (tikai nedaudz biezāku kā parasti), sablenderēju un pieleju klāt saldo krējumu. Un tad ar baltmaizes grauzdiņiem ŅAMMA! 
  • Par biezeņzupām  Mūsu iemīļotā ir parasta dārzeņu zupa (kartupeļi, burkāni, brokolis, puķu kāposts, buljona kubiņš) un visu sablenderē, kad uzvārījies gatavs. Tad vēl maļu svaigas zemenes ar cukuru, biezpienu biezpiena krēmam.
  • Saldējuma kokteili ar banāniem.
  • Pie pelēkajiem zirņiem - speķi samaļu, piegriežu gabaliņos galinu un apcepu - tad speķis pilnīgi izšķīst un nav to trekno gabaliņu!
  • Virtuves zinībās biju pilnīga nulle (nu jau drusciņ gudrāka ) un biju sajūsmā par mīļotā ierādītajiem vienkāršajiem kokteiļiem, ko viņš pasniedza kopā ar uzdāvināto blenderi:
    1.  banāns, 2 kivi un kefīrs;
    2. banāns, melone un kefīrs;
    3. banāns, ābols (1 vai 2) un kefīrs;
    4. banāns, zemenes un piens (ar kefīru par biezu sanāca). Kefīru kā tādu vispār nelietoju, bet pēc blendera uzdāvināšanas ļoooti ilgi katru rītu sev taisīju kokteiļus.
  • Ideāli noder vistu akniņu pastētes pagatavošanai. Akniņas sagriež mazākos gabaliņos, apcep kopā ar sīpoliņiem, pielej ūdeni, lai pasautējas un būs arī buljoniņš. Pārāk cepināt nevajag. Karstas liek blenderī un kopā ar sālīti, buljoniņu, kausētu sviestiņu, nevis margarīnu, nedaudz maltajiem pipariņiem blenderē. Karstu salej mazās bļodiņās vai kastītē. Kad atdziest liek ledusskapī. Proporcijas nezinu, jo taisu uz aci.
  • Pa savam pārveidotās receptes:
    1. kivi, kokosrieksts, bumbieris, pāris žāvētas plūmes un mazlietiņ vājpiens;
    2. plūmes, mango un mazliet piens;
    3. zemenes, ķirši un mazliet piens.
  • Kad bērni bija mazāki, tad iegādājos un blenderēju biezenīšus. Patiesībā jau tie biezenīši paši par sevi ir garšīgi arī pieaugušajiem (tikai saldā krējuma vietā lietoju vājpienu)! Tīri neko garšo.
  • Blenderētas garneles ar vājpiena kefīru  Ja vēl mājās svaigas dilles!!!
  • Gan plāno, gan biezo pankūku mīkla.
  • Kartupeļu biezeni, gan neiesaku blenderēt, jo sanāk klīsteris.
  • Biezpiena masu sablenderē, tad ir kā krēms ko pārdod veikalos - gaisīgs, mazdrusciņ graudains un garšīgs.
  • Kartupeļu pankūkas blenderētas - super!
  • Visādu saldo gatavošana: krēmi (biezpiena, putukrējuma, jogurta, augļu), mērces un viss ko vajag sasmalcināt, tur der.

Cāļa Virtuves forums 2008

Komentāri

XPovar:
24.08.08 12:04:48

Aknu pastēte arī blenderī sanāk dudz smalkāka nekā gaļas maļamajā mašīnā.
Inga:
28.04.09 14:24:51

Salsas gatavošanai arī lieliski noder. Sarkanie sīpoli, tomāti, čili.

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS