Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/noderigi/edieni/foreles-sadalisana/

Foreles sadalīšana

Kā sadalīt foreli? Nopirku veselu foreli - izķidātu 2.8 kg.  Nogriezu galvu un asti, spuras - zivju zupai. Tagad gribu dabūt steiku un fileju , bet nevaru saprast - kur tur kas ir jāgriež, lai to dabūtu ...?

  • 2.8 kg ir dikti maza zivtiņa  No tādas vai nu fileja vai steiks un zupa sanāks.
    Jāgriež ir no muguras asakas- mugurai pašā vidū ir viena asaku rinda- tai vajag trāpīt gar vienu un tad gar otru malu līdz vidējai asakai uzmanīgi nogriež ap mugurkaulu - nu tur kur tāds savienojums, kur aiziet vēdera dobums,tad paliek viena rinda ar asakām, kas iet sāniski, šitās nogriež atsājot asakas filejā (mēģinot izvilkt tā pat var sabojāt fileju) un tālāk uzmanīgi gar asaku turpina līdz pat vēdera apakšai (tai malai, kas ir atgriezta vaļā, lai iekšas iztīrītu). Pēc tam, kad viena puse nogriezta gar asakām tā pat uzmanīgi nogriež otru pusi sākot no muguras virzienā uz vēderu, tad ņem pinceti un ķeksē ārā palikušās asakas, sataustīt var uz tausti braukājot pa zivi. Kad visas atlikušās asakas izķeksētas ir gatavs, lai taisītu mazsālīto vai  fileja priekš steika.
    Zivi lieku atverot vēdera daļu uz leju un tad ar asu nazi sanāk, ka pie galda/dēlīša paliek asaka un man rokā paliek fileja ar ādu, pie tam sāku parasti ar galvas pusi. Un no ādas var atbrīvot tieši tā pat uzliek ar ādu uz leju un ar asu nazi uzmanīgi griež nost.

Nesapratu, cik tad tai zivij asaku rindas 

  • viena asakas rinda kas iet no vēdera dobuma uz muguras vidu, tālāk uz abām pusēm vienādi , tad viena asakas rinda kas iet no mugurkaula uz sāniem, un vēl viena asaku rinda, kas iet gar vēdera dobuma iekšējo malu līdz vēdera apakšai.

Cāļa Virtuves forums 2008

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS