Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/noderigi/edieni/grilesanas-laiks/

Grilēšanas laiks

Ja mājās nav pieejams gaļas cepšanas termometrs, tas nekas! Vadoties pēc šīs cepšanas ilguma tabulas, var iztikt arī bez termometra. Protams, arī šie ir tikai ieteikumi, gudrs BBQ meistars mazāk skatīsies pulkstenī, bet vairāk - uz cepamā produkta biezumu un grila karstumu.

LIELLOPS

     
     
Cepamais produkts Lielums / biezums Cepšanas laiks („medium” gatavība)
Karbonāde, ribiņas vai steiks 2,5 cm biezi 10 – 12 minūtes
  3 cm biezi 12 – 14 minūtes
  5 cm biezi 8 – 10 minūtes lielā karstumā,
    pēc tam 10 – 12 min. vidējā karstumā
Cepeša gabals bez kauliem 1,7 – 2,7 kg smags 2,5 – 3 stundas
Maltās gaļas hamburgers 2 cm biezs 8 – 10 minūtes
Gaļas iesmiņi ( šašliks) 2,5 – 4 cm diametrā 7 – 9 minūtes
Teļa karbonāde 2,5 cm bieza 6 – 8 minūtes
     

CŪKGAĻA

     
     
Cepamais produkts Lielums / biezums Cepšanas laiks („medium” gatavība)
Kakla karbonāde 2 cm bieza 10 – 15 minūtes
  3 cm bieza 8 minūtes lielā karstumā,
    pēc tam 6 – 10 minūtes
Karbonāde bez kaula 2 cm bieza 10 – 12 minūtes
Cepetis 1,5 – 2,5 kg smags 1,25 – 2 stundas
Steiks 350 – 450 g smags 25 – 30 minūtes
Desiņas   5 – 10 minūtes
Ribiņas 1,5 – 1,75 kg smagas 1,5 – 2 stundas
     

JĒRA GAĻA

     
     
Cepamais produkts Lielums / biezums Cepšanas laiks („medium” gatavība)
Sānu daļa, karbonāde 2,5 cm bieza 8 – 10 minūtes
Jēra ciskas gabali 2,5 cm biezi 10 – 12 minūtes
Atkaulota, satīta jēra ciska 2,3 – 2,5 kg smaga 2,5 stundas
     

PUTNA GAĻA

     
     
Cepamais produkts Lielums / biezums Cepšanas laiks („medium” gatavība)
Vesela vista 1,5 – 2 kg 1 – 1,5 stundas
Vistas krūtiņa bez kauliem 175 g 8 – 12 minūtes
Vistas krūtiņa ar kauliem 225 g 30 – 40 minūtes
Vistu spārniņi vai stilbiņi (ar kauliem) 100 – 175 g 40 – 50 minūtes
Vistas vai tītara iesmiņi 2,5 cm diametrā 6 – 8 minūtes
Tītara filejas šķēles 1 – 1,5 cm biezas 4 – 6 minūtes
Vesela pīle (bez pildījuma) 1,75 – 2,75 kg 1,5 – 2 stundas
     

DĀRZEŅI

     
     
Cepamais produkts Lielums / biezums Cepšanas laiks („medium” gatavība)
Baklažāni 1,5 cm biezas šķēles 8 – 10 minūtes
Ķirštomāti veseli 2 – 4 minūtes
Dārza tomāti 1,5 cm biezas šķēles 2 – 4 minūtes
Kartupeļi 1,5 cm biezas šķēles 14 – 16 minūtes
  Veseli (nelieli) 45 – 60 minūtes
  Jaunie kartupeļi 20 – 25 minūtes
  (uz pusēm pārgriezti)  
Ķiploki veseli 45 – 60 minūtes
Ķirbis 1,5 cm biezas šķēles 6 – 8 minūtes
Kukurūzas vālītes Ar seglapām 25 – 30 minūtes
  Bez seglapām 10 – 12 minūtes
Paprikas pākstis Veselas vai pārgrieztas uz pusēm 10 – 12 minūtes
  Sagrieztas četrās daļās 6 – 8 minūtes
Puravs   14 – 16 minūtes
Cukini un kabači 2 cm biezas šķēles 6 – 8 minūtes
Sīpoli 2 cm biezas šķēles 8 – 12 minūtes
Šampinjoni veseli 6 – 8 minūtes
  Pildīti ar zilo sieru 8 – 10 minūtes

 

Tekstu sagatavoja Santa Maria

Papildus informācija:

Ilze Salna

+371 29404124

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS