Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/noderigi/edieni/jaunava-2408-2309/

Jaunava (24.08. - 23.09.)

Jaunava dievina ēdienus no grāmatas par "Veselīgu un garšīgu uzturu", gatavo dievīgus dārzeņu salātus. Pēc dārzeņu salātu, ceptu baklažānu  nobaudīšanas Jaunavas palīdzēs mājas mātei novākt traukus un pēc tam piedalīties konkursos, spēlēs, kas būs tā vakara programmā.

Jaunava un ēdiens

  • Šai zodiaka zīmei par ļaunu nenāks veģetāra diēta. Aizmirstiet par šašliku, bet ja grūti atteikties no gaļas, tad var, uz lieliem svētkiem, sevi palutināt ar vārītu cālēnu vai sautētu liellopu gaļu. Ļoti labu iespaidu uz Jaunavas vēderu atstāj āboli un zaļumi neierobežotā daudzumā.

Jaunava un alkohols

  • Alkohols iedarbojas visai negatīvi. Alkohola ietekmē aknas nostrādā ļoti ātri, tāpēc ieteicams dzert vieglus sausos vīnus, bet kategoriski ailziegts ir sausais vīns, kas ir sīvs, ļoti sauss. Kad alkohola ir par daudz, tas noved pie gremošanas traucējumiem.

Jaunava ciemos

  • Jaunava nav gardēdis un galdam nav jālūzt no ēdieniem. Viņa labprāt pamielosies pie svaigu dārzeņu salātiem. Karstajam ēdienam derēs sautēta liellopa gaļa ar rīsiem un obligāti daudz zaļumu. Desertā labāk augļi.

Produkti

  • Gaļa: liellops
  • Augļi: aprikozes, granātābols
  • Dārzeņi: pākšveidīgie, ziedkāposti, selerijas
  • Garšvielas:lauru lapas, cigoriņi, kanēlis, kardamons, lakrica, vanilīns.

Gastronomiskais horoskops

  • Saprāta un prātīguma zīme. Bet Jaunavas vājā vieta ir zarnu trakts, kura stāvokli iespaido viņas psihiskais stāvoklis. Šai zīmei vienmēr daudz ko nozīmē diētas, kā arī ēdiena uzņemšanas regularitāte un daudzveidība. Ieteicami ir veģetārie ēdieni, galvenokārt tie, kas ir vārīti nevis cepti. Lai uzturētu enerģētisko balansu nepieciešams uzņemt produktus, kas satur kālija sulfātu, dzelzs fosfātu un B grupas vitamīnus.
  • Ieteicams atturēties no stipra alkohola, skābiem vīniem un nikotīna.

Ieteicamo produktu horoskops

  • Jaunavas analītiskās spējas palīdzēt pareizi izvēlēteis diētu. Dārzeņiem ir jābūt vārītiem. Ieteicami ir makaroni un auzu pārslas. Var izmantot garšvielas no aromātiskajiem zaļumiem: ķimenes, piparmētras, kanēlis, kalnu mētra, cigoriņi. No rītiem labāk dzert tēju ar ērkšķrožu piedevu. Jaunavai nav ietecami konservi, dzīvnieku tauki,  saldumi.

Jaunava virtuvē

Komentāri

zaiga:
09.11.06 20:13:24

wow!

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS