Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/noderigi/edieni/jaunpiena-sacepums/

Jaunpiena sacepums

  • Jaunpiens ir pieniņš, ko izslauc no gotiņas pirmajā, otrajā un trešajā dienā pēc teliņa piedzimšanas. Jaunpienā ir ļoti daudz olbaltumvielu, tādēļ sarec kā omlete. Pirmās un otrās dienas pienu atšķaida ar parasto pienu, trešās dienas pienu cep tāpat.
  • Cepšana: jaunpienu ielej traukā, ko var likt cepeškrāsnī, uzkaisa cukuru, kanēli un cep, līdz sarecē. Izceptu sagriež gabaliņos un ēd ar skābu ogu mērci vai tāpat.
  • Salej jaunpienu cepamā veidnē. Iemaisa nedaudz cukuru un šķipsnu sāls. Liek cepeškrāsnī un cep līdz zeltaini brūns, apber ar cukuru, kanēli un ēd.
  • Ja cepsi tīru jaunpienu, sacepums sanāks sīksts. Vajag atšķaidīt ar pienu, apmēram pusi uz pusi, piebērt cukuru. Es vēl apkaisu ar kanēli.
  • Jā, ja gribi sīkstāku, lej jaunpienu pannā un cep. Klāt liec, ko vēlies - sāli, zaļumus. Ja gribi kā omleti, pielej pienu parasto.
  • Ja cepsi tīru jaunpienu, sacepums sanāks sīksts. Vajag atšķaidīt ar pienu, apmēram pusi uz pusi piebērt cukuru. Es vēl apkaisu ar kanēli.
  • Ēdot jaunpienu galvā jāliek cepure, lai jaunā gotiņa slaucot stāv mierīgi - no tradīcijām.
  • Ēdiens - saldais vai sāļais - sanāk kā omlete (nu kaut kas līdzīgs).

Cāļa forumi - Virtuves gudrības - 2009

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS