Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/noderigi/edieni/kas-iet-kopa-ar-makaroniem/

Kas iet kopā ar makaroniem

Vakariņās nāks ciemos 2 draugi un ir doma uztaisīt spageti makaronus ar mērci. Gribēju zināt kas būtu tas, kas labi ietu kopa ar spageti makaroniem, un ko varētu uztaisīt salātos un vēl saldajā? Bija doma klāt taisīt arī vistas spārniņus tāda garšīgā mērcē marinētus un izceptus, bet tagad liekas, ka makaroni un tādi spārniņi kopā neiet. Tad nu, lūdzu, padalieties ar idejām.

  • Makaroni, maltā gaļa un lečo (kaut kas līdzīgs Boloņas mērcei).
  • Makaroni, vistas filejas ar dārzeņiem sutināta siera mērcē. Jebkura veida svaigie salāti. Saldajā kādu biezpiena krēmu ar vaniļas mērci vai kādu ķīseli vai augļu salātus ar saldējumu.
  • Makaroni ar jūras veltēm. Uz pannas liek drusku ķiploku, nedaudz sasmalcinātu tomātu un tomātu pastu, brīdi pasutina tos mošķus un pielej saldo krējumu, tad visu iemaisa makaronos. Spageti gan nebūs paši labākie šajā variantā.
  • Vienreiz, joka pēc, kad ledusskapī bija palikusi tikai nedaudz tomātu mērce, žāvētā gaļa un apkaltis siera gabaliņš - sagriezu gaļu, apcepu ar sīpolu, tomātu mērci virsū, nedaudz pakarsēju, tad rīvētu sieru virsū un maisot ļāvu visam vienmērīgi izkust. Sanāca baigi gardi, tikai žēl, ka nediētiski. To gaļu var nelikt, bet tikai tomātu mērci izkarsēt kopā ar sieru un makaroniem virsū - ņamma.
  • Makaroni ar sēņu-pupiņu pākšu mērci. Novāri pupiņu pākstis, bet lai tie paliek nedaudz cieti. Apcep pus gredzenos sagrieztus sīpolus, šampinjonus, pievieno pupiņas, krējumu un ķiploku. Ar makaroniem super saderas. Salāti - spināti, tomāti, mocarella, baziliks, balzamiko vai rukola, tomāti, apceptie ciedru rieksti, mērcīte (balzamiko, sinepes).
  • Saldais = zemenes + biezpiens + cukurs + putukrējums, tas viss kopā jādabū viendabīgā masā + želatīns. Garšīgs krēms!
  • Pie spageti var taisīt tādu mērci: ņem tomātus savā sulā, sablenderē (sanāk putra), to uz pannas, klāt ķiploku, sāli, piparus, drusku cukuru. Mīdijas (ja viesiem nav pret tām iebildumu) izber sietā un tvaicē virs ūdens. Gatavajam ēdienam (makaroni+mērce+mīdijas) pa virsu ber sarīvētu Parmas sieru.
  • Iecienītākā mērce pie makaroniem - sacep malto gaļu ar sasmalcinātiem ķiplokiem un sīpoliem, pievieno 1 bundžu ar konservētajiem tomātiem savā sulā, pasautē kādu brīdi un tad pašās beigās rīvētu sieru pa virsu. Piekrītu, ka pie makaroniem klāt labi iet jebkuri svaigie salāti.
  • Uzvāru spageti, un noleju ūdeni, atstāju caurdurī uz kādu brīdi. Pannā sacepu sīpolus, ķiplokus, viegli zeltainus, pievienoju daudz sagrieztus tomātus, olīvas melnas (vēlams tādas, kurām ir kauliņi, bet viņās ir jāizķidā, lai ir tādas samīcītas), tad pievieno kaltētos tomātus eļļā (saplucina), baziliku bar kaltētu, bet svaigs ir daudz labāk, sāls, pipari pēc garšas. Šo visu es cepu dziļā pannā, jo pēcāk, kad viss ir pasautējies, makaroni tiek pievienoti pannā, uguns nost un viss tiek apmaisīts un atstāts drusciņ ievilkties.
  • Jebkuri makaroni, novāru. Mērcei parasti tomāti un ķiršu tomātiņi, svaigs baziliks, jebkurš cietais siers, labāk parmazans. Ķiršu tomātiņus apcep sviestā un garšvielas tā, lai neizjūk! Lielos tomātus bez mizas apcep un pasautē, lai izjūk kopā ar garšvielām un pievieno pastai. Pirms pasniegšanas baziliku un sieru plānās šķēlītēs, samaisa. Var likt klāt arī gaļu, jūras produktus. Sanāk ātri, vienkārši un vizuāli ļoti baudāmi.
  • Gliemežvāciņu makaroni ar garnelēm. Gatavošanas laiks ~ 10-15min
    • Makaroni (man vislabāk patīk gliemežvāciņu, bet der arī citi ne pārāk smalki un ne pārāk rupji - 250g
    • Garneles (tīrītas) - 250g
    • Kausētais siers "Dzintars" 1 paciņa vai Mascarpone siers
    • Lociņi.

Makaronus vāra, līdz gandrīz gatavi, pieber garneles, pavāra vēl 2min. Nolej ūdeni, pievieno kausēto sieru, samaisa, līdz siers izkūst. Pārber ar sagrieztiem lociņiem, piekož cherry tomātiņus

Cāļa Virtuves forums 2008

Komentāri

Sasha:
04.03.09 16:28:31

Šim pat kaut kāds nosākums itāļu restorānos bija.
Uz pannas sacep parmas šķiņķi (es gan ņemu krūtiņu). Nu tā no sirds sagrauzdē, aplej ar saldu krējumu un uzvāra.
Pasniedz ar spagetti makaroniem, kuri apkaisīti ar svaigi kapātu baziliku un pārkaisīti ar Parmezana (patiesībā vienalga kādu) sieru ;)
Mmm.

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS