Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/noderigi/edieni/ko-pasniegt-galda-kad-apnikusas-tortes/

Ko pasniegt galdā, kad apnikušas tortes

Apnikušas man tās veikala tortes. Gribas kaut ko citu. Varbūt ir kādas idejas, ko ātri un garšīgi var pagatavot pasākumam uz ~30 cilvēkiem? Tikai ne ko cepamu, jo neesmu nekad kūkas cepusi, bailes uz vīriņa dzimšanas dienu izgāzties...

  • Uz Selgas cepumiem var smērēt biezpiena sieriņus.
  • Sacep plānās pankūkas, sazied tās ar ievārījumu, saldajām mērcēm utt. (katru pankūku citādāk), sagriez strēmelēs vai satin tādās kā mazās ruletītēs, kuras saspraud ar zobu bakstāmajiem - tādi kā kanapē iznāk.
  • Augļu salāti: sagriez gabaliņos ābolus, banānus, apelsīnus, kivi. Var pielikt arī rozīnes, riekstus. (man garšo bez riekstiem). Visu samaisi ar iebiezināto pienu.
    Ar augļiem var variēt, piemēram, var nelikt kivi, ja negaršo, var pielikt bumbierus uc. augļus.
  • Ātri un garšīgi ir traifli, tikai uz 30 cilvēkiem tev vajadzēs traki lielu bļodu, kur šo taisīt. Princips ir tāds, ka kārto augļus vai ogas, tad biskvītu, salaistītu ar alko vai kādu sulu, kompotu, da jebko, tam virsū liek želeju (vari iepirkt gatavu, vari pati sataisīt), visbeidzot kādu mērci, putukrējumu, pudiņu u.tml., pārkaisa ar sadrupinātiem cepumiem/šokolādi, vārdu sakot, ko sirds kāro. Atstāj pa nakti ledusskapī. Ja bļoda caurspīdīga, izskatās ekselenti. Un variācijas ir bezgalīgas. Ja būtu mazāk cilvēku, es ieteiktu taisīt katru atsevišķā trauciņā vai glāzē, bet šoreiz tev laikam vajadzētu vienu lielu bļodu.
  • Tiramisu, bet arī padārgi sanāks uz tik daudz cilvēkiem un vajadzēs pāris trauku. Bet ja cena nav no svara.. Tikai maisīšana un kārtošana, nekādas cepšanas. Jātaisa iepriekšējā vakarā (kas labi pie lieliem svētkiem).
  • Augļu bole servēta ar saldējumu - aiziet tievētājiem un dāmām.
  • Zinu vismaz 2 gatavās tortes, kas nevar nesanākt un top ātri - mandeļu kūka (latvju ražojums) un Brownies (ārzemju ražojums). Stāv veikalu plauktos tur kur rauga mīklas pakās, milti, pankūku milti, uc. Katra maksā ap 1.50 LVL. Esmu pieredzējusi, ka to Mandeļu kūku apēd pa priekšu arī tādos viesos, kur lielie kliņģeri un lielās kūkas arī servētas.
  • Pati uz viesībām pasūtīju Mārtiņa beķerejā Vecrīgas ar biezpienu un vārīto krēmu.
  • Izcep ābolu strūdeli un ar saldējumu, tici man, nevar izgāzties - es arī neesmu nekāda lielā cepēja kūku jomā, bet ar šito visi ir mesti - īpaši vīra radi. Nopērk saldēto kārtaino mīklu, man labāk patīk ne - lietuviešu, uzliek uz cepamā papīra plāksnes vienu pie otras, kad atlaižas izrullē, nosmērē ar sakulta ola + skābs krējums, pa virsu sagriezti āboli, kas sajaukti ar cukuru, garšvielām ābolu strūdelei (Ness), satin ciet cepeškrāsnī uz 20 - 25 minūtes., siltu  pasniedz kopā ar aukstu saldējumu – mmm...
  • Vienkāršas, ātras receptes un rezultāts izdodas vienmēr , nekā sarežģīta nav: pīrāgs ziema - vasara, ābolu kūka no ātrās mīklas, biezpiena - marmelādes, cepumu mājiņas.
  • Varbūt mājās kaut kur vel kādas piparkūkas atrodamas? Šito taisu bieži un visiem garšo - nekā sarežģīta. Vajag saldo krējumu, saldētas zemenes, piparkūkas - tādas, kas viegli drūp. Bet jātaisa iepriekšēja vakarā, lai sasūcas. Nu var mazos trauciņos taisīt, var vienā lielākā. Sadrupina piparkūkas, sakuļ saldo krējumu ar nedaudz cukuru, atkausē un sablenderē zemenes ar nelielu daudzumu cukura. Un tad tik kārtām liek; piparkūkas – zemenes - putukrējums un atkal tā pat. Var padekorēt ar kādu zemeni vai piparmētras lapiņu).
  • Jau daudzu gadus darbā nekādus salātus netaisīju un kūkas/tortes nenesu.
    Salātu vietā uz lieliem šķīvjiem salieku dažādos veidos sagrieztus dažādu šķirņu sierus (ja gribās, var arī atsevišķi gaļas, desas, zivis), palielos gabalos sagrieztus tomātus, gurķus, papriku, svaigus puķkāpostus, svaigus vai marinētus šampinjonus, marinētus gurķīšus, olīvas... Var uztaisīt kādu iemērcamo.
    Saldajā - uz lieliem šķīvjiem palielos gabalos sagriezti dažādi augļi.
    Tici man, visi ir sajūsmā, jo ir noguruši no hroniskajiem salātiem un tortēm.
  • Taisu kafijas krēmu, ja piegriezušās kūkas.
  • Saldais ēdiens ir svaigas zemenes vai jebkuras citas ogas ar putukrējumu. Veikalā nopērk sasaldētas ogas, atlaidina, blenderī iekšā drusku cukuru, riktīgi sakuļ un virsū putukrējumu, superīgais ņammis, ātri un garšīgi. Pie tam vasarā svaigas ogas un augļi.
  • Saldējums ar zemeņu mērci, ko pagatavo sablenderējot zemenes un mazliet cukuru.
    Un var jau arī izcept to šeit cālī slavēto Valriekstu kūku - ātri un garšīgi

Tēmas autore: nu tā, tepat Cālī receptēs izlasīju cepumu tortes recepti - marmelāde-biezpiens! Un nolēmu pamēģināt, uztaisīt, kūku, kā bērnībā mamma taisīja. Uj, cik laba sanāca. Paldies visām

Komentāri

Kŗistīne:
20.07.07 12:19:48

Saldējums ar svaigiem augļu gabaliņiem ko pārlej ar šokolādes mērci
Arī var jogurtā sagriezt dažādus augļus un pielikt klāt želantīnu var dekorēt ar piparmētru lapiņām, augļu šķēlītēm
Izkausētā šokolādē pamērcēt augļus, ogas(zemenes, ķiršus,čerešņas)

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS