Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/noderigi/edieni/kukuruzas-milti-vai-kukuruzas-ciete/

Kukurūzas milti vai kukurūzas ciete?!

Kukurūzas milti

  • Kukurūzas miltus, kas ir smalki malti putraimi, nevajadzētu jaukt ar kukurūzas cieti. Izņēmums varētu būt britu pavārgrāmatās, kur receptēs termins kukurūzas milti tiek lietots kā sinonīms amerikāniskajam terminam kukurūzas ciete.
  • Kukurūzas milti ir no gaiši iedzeltenas līdz baltai krāsai un tos izmanto maizes izstrādājumiem, kā arī kombinē ar parastajiem kviešu miltiem dažādos cepumos.
  • Kukurūzas miltus iegūst no kukurūzas graudiem, bet cieti – no kukurūzas kodola endospermas daļas.
  • Baltie kukurūzas milti labi jaucas ar citām dažādu recepšu sastāvdaļām, tos var jaukt ar citiem miltiem, lai mazinātu glutēna saturu kūkās, cepumos un krekeros.

Aizstājēji:

  • Smalki samalti lieliveikalos nopērkamie kukurūzas putraimi,
  • Rīsu milti.

Kukurūzas ciete

  • Blīvs, smalks pulveris, ko iegūst no kukurūzas kodola daļas, un kurš kulinārijā uzvedas līdzīgi kartupeļu cietei.

Aizstājēji:

  • kartupeļu ciete.

Sagatavoja Vina

Komentāri

jipi:
29.04.10 19:56:30

Sakiet,kur var iegādāties kukurūzas cieti?

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS