Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/noderigi/edieni/naski-meitenu-pasedesanai/

Našķi meiteņu pasēdēšanai

Pēc nedēļas paredzēts meiteņu tusiņš - satiksimies ar ilgi neredzētām draudzenēm un gribētos nedaudz paspīdēt virtuvē, bet galvā pilnīgs tukšums. Skaidrs, ka parasta maizīšu plate nederēs un parastie rasoli arī nē.

  • Pamēģini uztaisīt kādu lavašu vai pildītus groziņus un saldajā uzcept kādu no šeit rakstītajām "ātrajām" nesarežģītajām kūkām, piemēram, pekanriekstu kūku vai kādu sezonai atbilstošo ābolkūku.
  • Meiteņu tusiņiem taisu garšīgās karst maizes, kuras var ēst arī aukstas. Graudu četrkantaino sagriezto maizi, sviests, tuncis savā sulā, tomāti, siers. Maizei apgriež maliņas visas četras, sasmērē ar sviestu, pārgriež uz pusēm lai sanāktu trīsstūris (tobiš no viena stūra līdz otram) uzliek tunci, tad tomāta šķēlīti, un pa virsu siera šķēli. Tad ieklāj pannā cepamo papīru un liek maizes virsū. Cep līdz izkūst siers, apmēram 180 grādos. Saldajā iesaku nopirkt Staburadzes Siera kūku un pasniegt ar zemeņu mērci. Vienkārši nopērc sasaldētas zemenes un sablenderē ar cukuru.
  • Salāti:
    • 1 bundža brūnās pupiņas
    • 1 bundža ananāsi
    • 1 bundža sālītie riekstiņi
    • 300 gr šķiņķis
    • majonēze. Šķiņķi sagriež salmiņos, pārējo no bundžām pieber  klāt, sajauc ar majonēzi.  Ananāsus pērc labāk tos, kas ripās un ripas sagriez.
  • Sāļie groziņi - sagriež smalki puravu un šķiņķi (es parasti pērku karbonādes gabaliņu) un sajauc kopā ar majonēzi. Sapildi sāļajos groziņos (parasti pērku tos maksimā vai rimi) un labu apetīti. Visās viesībās, kur nācies tos taisīt - iet uz urrā.
  • Grieķu salāti un interesanta sieru plate ar vīnu.
  • Salāti - sagriež tomātus, gurķus, samaisa ar Spilvas salātu mērci, pieliek apgrauzdētus valriekstus un gabaliņos sagrieztu Fetas sieru.
  • Krabju nūjiņas sagriežu uz pusēm, iemērcu olas+ miltu+ tuč sāls mīklā un vāru eļļā! Mērcei var: tomātu mērce+ majonēze! utt.
  • Augļu salāti vienkārši, skaisti un garšīgi, kārto skaistā lielā stikla traukā svaigus, saldētus(zemenes klāt noteikti), arī kompota augļi der klāt un pasniedz ar balto saldējumu, kam atļauj svars- ar putukrējumu ...mmm...
  • Apgrauzdē maizītes vai nu cepeškrāsnī vai tosterī, sagriez kvadrātiņos un tad dur uz iesmiņiem:
    • maizīte, apcepts vai uzgrillēts vistas filejas gabaliņš, ps ķiršu tomātiņš;
    • maizīte, siers, vīnoga vai olīva;
    • maizīte, šķiņķa tūtiņa, pipargurķītis. Nu un tādā garā jebkādās kombinācijās visām gaumēm, pēc tam saspraud visu folijā ietītās pus kāpostgalvās. Tā pat arī var no augļiem taisīt saldos iesmiņus.
  • Salātus sagriez vai saplucini, sagriez gurķi šķēlēs, ķiršu tomātiņus uz pusēm, var arī visādus zaļumus vai arī papriku, pārlej ar eļļas etiķa mērci un pārber ar garnelēm.
  • Salātiņi - garneles, konservēti ananāsi, siers, nedaudz majonēze.  Garšīgi, bet vispār varbūt labāk izvēlēties uzkodas, nevis salātus.
  • Interesanti salātiņi - sagriezti tomāti + kukurūza konservēta + persiki konservēti + šķiņķis liess + majonēze. Pēdējo vajag ļoti maz. Sanāk tādi viegli un interesanti. Šitādus taisīju nesen - no 4 meitenēm divām garšoja ļoti, 1 paziņoja, ka ir ļoti interesanti, bet paņēma papildporciju, bet vēl viena izdalīja ārā šķiņķi un teica, ka tagad ir labi, Savukārt, es vienreiz nebiju pielikusi kukurūzu, bet garšoja labi.
  • Izvēlētos suši vai dažādus sierus ar vīnu!
  • Garšīgi salāti sanāk no pistācijām, vīnogām un žāvētas vistas + majonēze/krējums, sāls & pipari.
  • Nachos čipsus ar maltās gaļas/pupiņu masas dekorējumu un gvakomoli mērci  Pārbaudīts - garšo meitenēm labi.
  • Apgrauzdē apaļas baltmaizes ripiņas virsū liec žāvētu tomātu, mocarella ripiņu, anšovu un pārklāj ar bazilika lapu...klāt baltvīns.
  • Parmas šķiņķis ( var arī citu -pēc garšas), šķēlēs sagriezta melone, vīnogas, dažādi sieri (mani iecienītākie (kambozola, kamambērs, dor blu), itāļu ciabatta, olīveļļa ar baziliku un ķiploku (maizes pamērcēšanai), olīvas, uz liela šķīvja šķēlēs sagriezti tomāti, pamīšus ar salātu lapām un šķēlēs sagrieztu mocarellas sieru. Klāt vēl vīns un meiteņu ballīte var sākties.
  • Uzkodai labi noder mocarellas siera šķēle, kurai virsū uzliek tomāta šķēli un izdekorē ar svaigu bazilika lapu.
  • Izņem šampinjoniem kātus, iesmērē iekšā Fetas sieru, cep cepeškrāsnī, kamēr pakūst un drusku apbrūnē tas siers. Ēd vislabāk siltu, bet aukstam ar nav ne vainas. Ātri, smuki un garšīgi.
  • Lavašu nosmērē ar Dzintars kausēto sieru (krabīšu, piemēram), saliec lasi un nedaudz vārītu olu ar majonēzi.

Virtuves FORUMS 2007

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS