Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/noderigi/edieni/pilditas-planas-pankukas-ka/

Pildītas plānās pankūkas - kā?!

Kādas pildītas pankūkas Jūs gatavojiet un kā sagatavojiet pildījumu? Kādas receptes?

  • Mīļākie pildījumi ir sekojošie:
    • maltā gaļa ar sīpoliem - vienkārši sacep uz pannas malto gaļu un sakapātus sīpolus ar garšvielām un aiziet - tinam pankūkā un apcepam uz pannas.
    • siers, tomāti un šampinjoni - tomātus un sēnes sakapā + ķiploki, samaisa ar rīvētu sieru un atkal tinam un cepam. Sākotnēji taisīju bez sēnēm, - tikai ar sieru un tomātiem, arī gardi, īpaši, ja liek Mocarella sieru.
    • ja ir īstās sēnes, gailenes, baravikas, no vasaras sasaldētas - sacep tās ar sīpoliņiem un jauc ar vārītiem rīsiem (jo lipīgāki, jo labāk turas kopā). Apcepam satīto pankūku.
    • ja palikusi pāri kartupeļu biezputra, tad sajaucam to ar biezpienu vai mājas sieru un kapātiem zaļumiem, sālīti.  Tinam iekšā pankūkā un apcepam.
      Garšvielas visur lieku pēc gaumes.
  • Rīvēts siers un žāvēts šķiņķis strēmelītēs.
  • Vārīta un tikai tad malta gaļa ar vārītu olu un sīpoliem.
  • Vārītas un pēc tam maltas plaušas ar sīpoliem.
  • Plānās pankūkas, pārējais nu tā: krabju nūjas - apcepam, olu - novāram un sakapājam, sīpolus - smalki sagrieztus apcepam, piejaucam dilles (nu es savas saldētās, var arī kaltētās vai kādas nu tagad ir). Visu sajaucam, tinam pankokos iekšā un apcepam.
  • Dikti garšo ar biezpiena masu - vājpiena biezpiens, ola, cukurs, vanilīns, citrona miziņa rīvēta. Ar masu pārklāj plāno pankūku, tad satin rullītī. Šos rullīšus liek stikla cepampanniņā citu pie cita. Kad panna pilna, pankūkas pārsmērē ar skābo krējumu un iešauj uz ~10 -c15 min. karstā cepeškrāsnī. Līdzīgi var pildīt arī ar izmērcētiem un samaltiem žāvētiem augļiem, plūmēm, rozīnēm un aprikozēm vai kādu biezu ievārījumu. Īsts svētdienas vakara kārums!
  • Viens no maniem mīļākajiem pildījumiem - biezpiens ar žāvētu gaļiņu un ķiplokiem. Vēl labi sanāk siers un krabji, no saldiem variantiem banāns ar šokolādi.
  • Savā mūžā man liekas, ka esmu jau kādu pus milionu pakūkas izcepusi (strādāju kādreiz bērnu kafeinīcā, kur pankūkas bija topā ), bet precīzi vēl joprojām nemāku pateikt sastāvdaļu daudzumu, jo viss gāja uz izjūtām un sanāca perfektas, bet galvenais nosacījums, ja grib taisīt pildītās, pienam jābūt uz pusi mazāk kā ūdenim un arī ar olām nevajag forsēt, tad viņas sanāk tādas foršas nelūstošas un perfekti ietinamas.
  • Pankūkas - apmēram 3 olas, 3 ĒK cukura, 1 TK sāls - samaisu + ½ l piena + miltus (varētu būt 2 glāzes vai vairāk). Mīklu sakuļu kārtīgi ar mikseri, lai nebūtu kunkulīšu (jābūt tādai biezai mīklai). Tālāk šķaidu ar ūdeni pamazām, līdz mīkla ir šķidra krējuma konsistencē. Tad iemaisu eļļu, lai cepot nav katru reizi jālej uz pannas.
  • Lai būtu vienkāršāk, izmantoju gatavos pankūku miltus - jāpielej tik ūdens un gatavs! Starp citu, mums labāk tīk "Valdo"ražojums.Un vēl ļoti gardas sanāk no griķu miltiem, tādas ar kraukšķīgām maliņām!
  • Ievārījums ar putukrējumu vai ar saldējumu.
  • Pildītas ar medu un brūkleņu ievārījumu. Ar saldējumu arī ir garšīgi, bet arī, tad man prasās pēc kāda ievārījuma. 
  • Joprojām topā un nepārspējams - parastais cukurs. Īpaši aukstām pankūkām.
  • Skābais krējums un pa virsu uzkaisīts cukurs. Kondensētais piens, tad vēl varu ieteikt jau mīklu taisot pieliet kafiju, kuru pārdod skārdenēs un līdzīga, kā iebiezinātais piens. Izceptām pankūkām pārlej vēlreiz to kafiju un pārkaisa rīvētu šokolādi. 
  • Pildītas pankūkas krievu gaumē: ar mazsālītu lasi, ar ikriem.
  • Konservēti augļi – ananāsi, persiki, bumbieri u.c. 
  • Pildītas ar masu no – lasis, sīpoli un majonēze.
  • Dievišķīgas pankūkas sanāk ar saceptām gailenēm. Un pa virsu skābu krējumu... Ardievu, slaidā līnija....
  • Ajūrvēdas ēstuvītē ir plānās pankūkas, pildītas ar dārzeņiem. Nekad nedomāju, ka tas var būt TIK garšīgi. 
  • Rīvēts siers, kukurūza, gabaliņos sagriezta paprika, rīvēts – vārīts burkāns, garšvielas. Labi sanāk izmantojot mocarellas sieru. Masu pilda pankūkās, apcep uz pannas un nedaudz apbrūnināt cepeškrāsnī.
  • Pie biezpiena piemaisa kondensēto pienu.

Komentāri

Francheska:
07.09.06 10:19:40

Es taisu citreiz vēl pie pankūku mīklas piemaisot kaltētu baziliku un kad gatavas pildu ar svaigiem dārzeņiem+marinētu kurķīti, viss strēmelītēs sagriezts! Njammmm :)
Incis:
23.10.08 10:25:25

Manas mīļākās pankūkas ir plānās ar biezpienu saldo vidū: sacep kādas 20 plānās pankūkas un vidū liek biezpienu, kas sajaukts tikai ar olas dzeltenumu (baltums šķidrina biezpienu un viss tek ārā)cukuru un vaniļu, loku kvadrātos. Īpaši garšo, kad tās ir otru reizi sildītas, ne uzreiz svaigi saceptās.
8a klase..:
02.10.09 09:53:33

Mēs tgd taisam pankukas ar biezpienu...
Ta mums ir pirma reize..
ceram ka buss garsiigi ...

82viss labaakiee..

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS