Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/noderigi/edieni/rabarbers/

Rabarbers

  • uzturā lieto jaunus, sulīgus rabarbera kātus.
  • lai samazinātu rabarberu skābumu, kātus pirms lietošanas izmērcē ūdenī.
  • rabarbera lapas uzturā nelieto, jo tās satur cilvēka organismam kaitīgo skābeņskābi.
  • rabarberus uzglabā vēsā vietā, aptītus mitrā papīrā vai ietītus plēvē.
  • rabarberus var sasaldēt un lietot uzturā, augu gadu, pirms lietošanas tos atsaldējot.
  • no rabarberiem var vārīt ievārījumu, pievienojot vanilīna cukuru, citrona sulu vai rīvētu citrona miziņu, kivi, mango, ābolus, zemenes vai citus augļus, kuri mazina rabarberu skābo un aso garšu.
  • no rabarberiem var gatavot kompotus ar zemenēm, avenēm, upenēm, jāņogām un citiem augļiem.
  • no rabarberiem var vēl gatavot kīseļus, ievārījumus, kompotus, uzpūteni, pīrāgu un kūku pildījumus, mērces zivs un gaļas ēdieniem, sacepumus, ēst ar cukuru utt.
  • rabarberus arī ilgāku laiku var uzglabāt svaigus bez vārīšanas un sasaldēšanas un bez cukura. Nesacietējošus kātus nomizo un sagriež 1,5-2 cm, lielos gabaliņos, sapilda stikla burkās vai pudelēs un pārlej ar aukstu vārītu ūdeni. Burkas vai pudeles stingri noslēdz. Uzglabā vēsā vietā, pudeles ieteicams novietot guļus.

Komentāri

alsa:
16.05.06 20:45:44

Agraa pavasarii rabarberu lapas var izmantot tiitenju pagatavoshanai, kur kaapostu lapu vietaa njem rabarberlapas, jo skaabenjskaabe veidojas vasaras otrajaa pusee.!:)

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS