Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/noderigi/edieni/valentina-dienas-dietiskas-un-sabalansetas-vakarinas/

Valentīna dienas diētiskas un sabalansētas vakariņas

Pastāv leģenda, ka Itālijā bīskaps Valentīns slepus laulājis mīlētājus, kuriem, dažādu iemeslu dēļ to oficiāli nebija iespējams izdarīt. Bīskaps no dzīves šķīries 269.gada 14.februārī, un šī diena tikusi nosaukta viņa vārdā. Svētais Valentīns – mīlētāju aizstāvis un laimīgas laulības garantētājs…

Piedāvāju diētiskas un sabalansētas vakariņas Valentīndienai!

Eksotiski erotiskie Meloņu salāti /2 personām/

  • 60 g izlobītas garneles
  • 1 melone (apaļā)
  • 1 saišķis salātlapu
  • 20 g 13% Fetas siers
  • ½ svaigs garais gurķis
  • 4 ķiršu tomāti vai 2 parastie
  • svaigi spiesta 1 citrona vai laima sula
  • garšvielas (1 TK pipari, baziliks)

Pārgriež meloni uz pusēm, izdobj mīkstumu. Laiviņās liek šķēlēs sagrieztu Fetas sieru, melones mīkstumu, veselas salātlapas, garneles (šeit var izvēlēties arī vistas fileju vai tunci…), gurķi un tomātus sagriež palielos gabalos. Uzspiež virsū sulu no citrona vai laima, piparus uzkaisa un rotā ar baziliku.

Vistas gaļa ar mīlestības augļu (ābolu) sulas mērci /2 personām/

  • 240 g vistas filejas
  • 2 vidēji sīpoli
  • 150 g šampinjonu
  • 1 ½ glāze ābola sulas
  • 1 ĒK 12% skābā krējuma
  • garšvielas
  • eļļa

Pannu ar 1 TK eļļas uzkarsē. Vistas fileju sagriez strēmelītēs, liek uz pannas. Pievieno sagrieztus sīpolus un šampinjonus, viegli apcep. Tad pievieno 1 ½ glāzi ābolu sulas un sautē 15 minūtes. Pēcāk pievieno krējumu, sāli, piparus un pētersīļus.
Iesaku izbaudīt kopā ar vārītiem rīsiem un sautētiem dārzeņiem.

Bumbieru brulē ar romantisku nobeigumu /2 personām/

  • 1 liels gatavs bumbieris
  • 100 g 0.5 % biezpiens
  • 70 g vājpiena jogurts
  • 2 ĒK brūnā cukura

Bumbieri sasmalcina mazos gabaliņos un liek divos karstumizturīgos traukos. Tad ņem biezpienu un jogurtu, samaisa viendabīgā masā. Masu vienādās porcijās liek uz bumbiera, un to visu pārkaisa ar brūno cukuru. Traukus ievieto ~ 225*C uzkarsētā cepeškrāsnī un cep, kamēr cukurs ir izkusis un sāk karamelizēties. Saldo ēdienu atdzesē 5 minūtes pirms pasniegšanas. Bumbiera vietā var tikt izmantoti jebkuri citi augļi.

Autors sunrise

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS